Imi poate spune cineva daca Legea nr. 170 din 16/07/2010 a fost abrogata sau este valabila? am auzit toate variantele. Am nevoie deoarece as vrea sa cumpar un uscator intr-un imobil. Va multumesc.
Art. II. - 1. Articolul 101 din Legea locuintei nr. 114/1996, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 393 din 31 decembrie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 101. - Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica notariala, sub sanctiunea nulitatii absolute. Dovada dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale asupra unei unitati de locuit se face numai pe baza actelor de proprietate si a extrasului de carte funciara pentru informare."
Cititi topicul cu titlu sugestiv din topul sectiunii noastre.
Pe scurt, numai daca proprietatea comuna asupra uscatoriei isi transforma caracterul fortat si perpetuu, cum e in prezent, in caracter obisnuit si se dezmembreaza si daca toti proprietarii accepta sa va vanda partea lor.
Vanzare pod comun
impexrom
Intrebari:
1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor?
2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)