avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumpararea unui spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumpararea unui spatiu comun

Imi poate spune cineva daca Legea nr. 170 din 16/07/2010 a fost abrogata sau este valabila? am auzit toate variantele. Am nevoie deoarece as vrea sa cumpar un uscator intr-un imobil. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:40, 1 Aprilie 2014
Art. II. - 1. Articolul 101 din Legea locuintei nr. 114/1996, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 393 din 31 decembrie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 101. - Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica notariala, sub sanctiunea nulitatii absolute. Dovada dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale asupra unei unitati de locuit se face numai pe baza actelor de proprietate si a extrasului de carte funciara pentru informare."
@MihaiVeres

Cititi topicul cu titlu sugestiv din topul sectiunii noastre.
Pe scurt, numai daca proprietatea comuna asupra uscatoriei isi transforma caracterul fortat si perpetuu, cum e in prezent, in caracter obisnuit si se dezmembreaza si daca toti proprietarii accepta sa va vanda partea lor.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie spatiu comun loredana080380 loredana080380 Buna ziua Doresc sa achizitionez un spatiu care se gaseste la nivelul 1 al blocului in care locuiesc. In acest sens s-a intrunit o sedinta in care s-a hotarat ... (vezi toată discuția)
Vanzare pod comun impexrom impexrom Intrebari: 1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor? 2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)
Cum pot dveni proprietarul spatiului ,singurului uscator aflat in bloc,ca totul sa fie legal ADOCATA ADOCATA Pe scara noastra de bloc ,se afla o singura camera,uscator,la etajul 4. a-si dori ca aceata camera sa devina proprietatea mea,fiind lipita de apartamentul ... (vezi toată discuția)