avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate alinaserban84

Activitate alinaserban84

Răspuns la discuția Modificare legea maternitatii
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Modificare legea maternitatii
Multumesc frumos! Am gasit pe internet ca proiectul de lege a fost aprobat, dar nu gasesc numarul ordonantei. O sa trimit si la dansii o solicitare sa vad ce raspuns primesc! Am uitat sa mentionez ca eu am facut un angajament de plata si inca nu am platit toata suma! Si as vrea sa stiu daca trebuie sa maiplatesc diferenta ramasa sau nu.
Răspuns la discuția Concediu prenatal
Trebuie sa mergeti la medicul de familie sa ii spuneti ca ati intrat in prenatal. o sa primiti concediul medical pana la sfarsitul lunii in prima luna si apoi lunar pana se termina cele 126 de zile. dupa ce il primiti cred ca in 7 zile trebuie dus la locul de munca.
Buna ziua!

Nu sunt specialist dar din cate am inteles de la dumneavoastra ati primit indemnizatia in timp ce sotia s-a intors la serviciu. in momentul intoarcerii trebuia anuntat la directia de unde primeati indemnizatia si aceasta s-ar fi suspendat. noua ordonanta se refera la alte venituri decat cel principal pe baza caruia ati primit indemnizatia. practic sotia a primit 2 salarii unul de la firma si altul indemnizatia. Parerea mea este ca nu aveti cum sa recuperati banii! Repet nu sunt specialist dar am citit legea de multe ori ca am avut si eu ceva probleme!
Buna ziua!
In anul 2010 am beneficiat de indemnizatie crestere copil. Pentru o durata de 3 luni am mai avut si alte venituri impozabile si de aceea in 2014 am primit instiintare ca trebuie sa returnez indemnizatia pentru acea perioada in care am avut si alte venituri. Recent am vazut la stiri ca s-a modificat legea si ca numai trebuie sa returnez indemnizatia daca celelalte venituri nu au depasit suma de 1.500 lei. Veniturile respective au fost mult mai mici. Va rog daca ma puteti ajuta sa imi spuneti daca intradevar numai trebuie sa returnez indemnizatia si care este numarul hotararii/ legii pentru a putea face o solicitare oficiala catre AJPIS pentru a-mi anula decizia initiala.

Va multumesc din suflet!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Da, as vrea sa intreb informata, pentru ca sunt sigura ca ei vor spun ca nu....
Nu stiu exact situatia prin care primiti dumneavoastra aceste venituri, dar daca sunt supuse impozitului pe venit si o sa le primiti si in timp ce primiti indemnizatia crestere copil trebuie sa aveti grija, deoarece se va suspenda indemnizatia.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Revin cu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Se poate face o cerere pentru includerea veniturilor din asigurari in baza de calcul a indemnizatiei? Adica o recalculare a indemnizatie din perioada 2010 - 2012?
La intrebarea nr. 2, am intrebat la directia de asistenta sociala si procentul a fost redus pana in octombrie 2012, deci eu numai intru in calcul, dar pentru mamicile care au prins acea perioada, ar trebuii sa stie ca incepand cu octombrie 2012 atr fi trebuit sa li se majoreze indemnizatia la 85% din venituri.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Multumesc frumos!