avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificare legea maternitatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificare legea maternitatii

Buna ziua!
In anul 2010 am beneficiat de indemnizatie crestere copil. Pentru o durata de 3 luni am mai avut si alte venituri impozabile si de aceea in 2014 am primit instiintare ca trebuie sa returnez indemnizatia pentru acea perioada in care am avut si alte venituri. Recent am vazut la stiri ca s-a modificat legea si ca numai trebuie sa returnez indemnizatia daca celelalte venituri nu au depasit suma de 1.500 lei. Veniturile respective au fost mult mai mici. Va rog daca ma puteti ajuta sa imi spuneti daca intradevar numai trebuie sa returnez indemnizatia si care este numarul hotararii/ legii pentru a putea face o solicitare oficiala catre AJPIS pentru a-mi anula decizia initiala.

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: alinaserban84 , utilizator 10:56, 28 August 2014
Este vorba doar despre un proiect de lege , care va fi discutat in urmatoare sesiune parlamentara.

Pana la adoptarea legii , AJPIS este indreptatita sa va solicite restituirea indemnizatiei pentru CCC primita necuvenit.
De asemenea, potrivit Constitutiei Romaniei, legea civila nu are caracter retroactiv.
Multumesc frumos! Am gasit pe internet ca proiectul de lege a fost aprobat, dar nu gasesc numarul ordonantei. O sa trimit si la dansii o solicitare sa vad ce raspuns primesc! Am uitat sa mentionez ca eu am facut un angajament de plata si inca nu am platit toata suma! Si as vrea sa stiu daca trebuie sa maiplatesc diferenta ramasa sau nu.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
alinaserban84, utilizator
Proiectele de lege adoptate de catre Guvern se trimitspre adoptare Parlamentului.Prin urmare, nu aveti ce numar de ordonanta sa gasiti.

Asa cum v-am mai spus, pana la adoptarea legii cei de la AJPIS sunt indreptatiti sa va solicite sa platiti , mai ales ca ati semnat si un angajament de plata.

Dupa adoptarea legii , vom vedea ce prevede excat si care vor fi efectele retroactive ale acesteia.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Mitrofan_Brindusa Mitrofan_Brindusa Buna ziua! Am un baietel de 2 ani si 4 luni si o fetita de 1 an. Am beneficiat de indemnizatie crestere copil pentru primul copil dupa care am terminat in ... (vezi toată discuția)
Plata sume necuvenite DanielaVenera DanielaVenera Buna seara. Cei de la Ajps mi au trimis o scrisoare in care se specifica returnarea unor venituri necuvenite, iar luna aceasta mi a venit indemnizatia mai mica ... (vezi toată discuția)
Anpis pretinde returnarea indemnizatiei oug30/2020 ca suma necuvenita ... andreiSRR andreiSRR ANPIS pretinde returnarea indemnizatiei OUG30/2020 ca suma necuvenita Sotia este PFA profesii libere, traducator autorizat. A avut concediu cretere copil ... (vezi toată discuția)