avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate Liciu

Activitate Liciu

Asociaţia este înfiinţată din 2014. M-aş pregăti din timp cu declaraţia aceasta pentru anul 2021. De obicei lumea lasă pe ultima 100 de metri, probabil de data asta aşteptând şi proiectul de lege să fie aprobat. Problema cu această aşteptare ar fi să nu apară o mare îmbulzeală pe la notariate, cum aţi spus şi dumneavoastră mai sus.
Mulţumesc frumos!
Am crezut iniţial că termenul de 1 noiembrie 2020 este ultima dată la care se depunde declaraţia beneficiarilor reali pentru anul 2020, iar cel de 15 ianuarie 2021 ultimul termen pentru depunerea declaraţiei pentru anul 2021.
Mă duc luna asta să rezolv problema.
Mulţumesc pentru ajutorul dumneavoastră!
Mă duc şi fac ce aţi spus când ajung la instanţă.
Mulţumesc frumos!


radumititean a scris:

exista un proiect de lege in Parlament pentru a scutie de aceasta declaratie asociatiile formate doar din persoane fizice, dar deocamdata e doar un proiect de lege....


M-am gândit să mă duc luna aceasta la notariat pentru declaraţia beneficiarilor reali pentru anul 2021. Sunteţi de părere că ar fi mai bine de aşteptat până în decembrie în caz că se definitivează proiectul de lege şi devine lege?
N-am ştiut că instanţa nu poate modifica prevederile din Statut.
Până una alta, ca să nu mai fie disconcordanţe şi ca să nu mai ajung şi pe la instanţa de judecată, am decis intern în Adunarea Generală ca şi al cincilea membru să fie in Consiliul Director.
Mulţumesc frumos pentru răspuns!
Mulţumesc frumos pentru răspuns!
Bună ziua,
Dacă un membru al Consiliului Director s-a căsătorit şi şi-a schimbat doar numele de familie pe buletin, este necesară modificarea actelor ONG-ului prin depunerea lor la judecătorie?

Vă mulţumesc anticipat!
N-am ştiut că este necesar număr impar de membri. N-am încercat ghidonării.
Mulţumesc frumos că mi-aţi spus!
Bună ziua,
Când am înfiinţat ONG-ul în care suntem în total 5 membri, în actul constitutiv am specificat că în Consiliul Director sunt doar 4 membri A, B, C, D. Pe hotărârea judecătorească apare şi a cincia persoană E adăugată, deşi noi nu am cerut asta, plus că tipul de membru (stabilit prin statut) pe care îl deţine persoana E nu îi permite să gestioneze fonduri sau alte activităţi de conducere. După părerea mea este o mică eroare făcută de instanţa judecătorească.
Am luat pe urmă o hotărâre a consiliului director şi am exclus persoana E din Consiliul Director pentru a reface lucrurile la ceea ce am vrut noi toţi iniţial.

Problema este că în Registrul Naţional ONG apare că în Consiliul Director suntem toţi 5, iar în zilele următoare am de trimis la ONPCSB şi la Ministerul Justiţiei declaraţii legate de beneficiarii reali.
1. Nu ştiu dacă să trec şi persoana E la beneficiari reali. Plus că persoana E s-a căsătorit şi şi-a schimbat numele de familie.
2. Să trimit acte adiţionale pentru a explica situaţia cu greşeala instanţei?

Dumneavoastră ce părere aveţi?

Vă mulţumesc anticipat!
Vedeţi răspunsul de la linkul de mai jos:
www.avocatnet.ro/forum/discu...