avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Activitate catalinmuraru

Activitate catalinmuraru

Răspuns la discuția Extindere terasa cafenea
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua, in urma cu 4 ani, pentru schimbarea obiectului de activitate a spatiului comercial pe care il detin la parterul unui bloc de locuinte, am avut nevoie de acordul vecinului care se afla deasupra spatiului comercial. (precizez ca este spatiu comercial destinat din contructia blocului).Dupa ce am investit multi bani in acest spatiu, acum dumnealui ma tot ameninta ca vrea sa isi retraga acordul, fara a avea un motiv anume, el fiind si chirias in apartamentul in care locuieste.Poate sa faca acest lucru?Chiar si dupa atata timp? Multumesc frumos

[editat la cerere]
Buna ziua, am o cafenea situata la parterul unui bloc de locuinte, precizez ca spatiul in care este cafeneaua este spatiu comercial destinat din contructia blocului.In fata cafenelei am deja o terasa estivala mica de 9m2 si anul acesta as fi vrut sa imi fac o extindere de 10m2 in continuarea terasei existente.Am obtinut certificatul de urbanism, dupa care am intampinat greutati din partea presedintelui de asociatie.Dumnealui a zis ca nu are timp sa faca o sedinta de locatari, la care eu am fost la fiecare locatar in parte obtinand zece semnaturi din 16 apartamente existente.Presedintele a zis ca acel tabel nu este valabil, facand doua sedinte de locatari, eu nefiind convocat la acele sedinte cu toate ca eu sunt propietar de acest spatiu comercial.Domnul presedinte are apartamentul deasupra cafenelei, dumnealui fiind chirias si neavand un sediu de asociatie.Am facut o cerere la locativ si inca astept raspunsul.Daca dau in judecata presedintele de asociatie as avea castig de cauza? Sau cum pot sa obtin aprobare pentru extindere? Va multumesc, astept raspunsuri.
Detin titlu de proprietate pe un teren, dobandit in instanta in urma demolarii din 1983, in fata unui bloc.Aceasta suprafata a fost amenajata in decursul anilor cu alei, camine, spatiu verde, parcare. In urma adreselor catre primarie nu ma pot folosi de acest teren.
Primaria recunoaste titlul de proprietate mi l arata si platesc impozit.Imi accepta sa tund iarba si sa pun un gard ornamental pe care sa il ingrijesc.
Ce imi recomandati sa fac pentru a beneficia de acest teren?Cui sa ma adresez?