Buna ziua. Am achizitionat inainte de casatorie o locuinta noua , cu TVA 5% , in care locuiesc parintii mei (cu uzufruct) . Cu ocazia casatoriei , am incheiat impreuna cu sotia , la notar , o conventie matrimoniala cu separatie de bunuri . Intrebare : sotia , in prezent , poate achizitiona in nume propriu , o locuinta noua prin programul prima casa si sa beneficieze de reducerea de tva (5%) ? Multumesc.
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra. Sa inteleg ca personalul specializat din cadrul "firmelor inregistrate oficial la Registrul comertului, indiferent de capital - de stat, mixt sau privat, inclusiv pentru ONG-uri si alte organizatii/ asociatii in cadrul carora sunt cetatenicare desfasoara activitati " trebuie sa elaboreze acest plan ?
Buna ziua.
Conform L.307/2006 , primarului ii revine responsabilitatea intocmirii planului de analiză şi acoperire a riscurilor. Cf.L.481/2008 " Organizarea protecţiei civile la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, al instituţiilor publice, al operatorilor economici şi al organizaţiilor neguvernamentale se realizează în raport cu clasificarea acestora din punct de vedere al protecţiei civile şi constă în : întocmirea planurilor de analiză şi de acoperire a tipurilor de riscuri în teritoriul de competenţă sau în domeniul de activitate".
Cui ii revine pana la urma responsabilitatea realizarii planului de analiza si acoperire riscuri si pentru ce tipuri de entitati trebuie intocmit ?
Multumesc.
Buna ziua. Conform clasicului proverb "cate borde(e) atatea obice(e)" , la fel am intalnit privitor la completarea primei parti a fisei individuale ssm , odata ce precedenta isi termina filele si este necesara o continuare. Astfel , adresez o intrebare cu rugamintea de a mi se raspunde , cu ocazia intocmirii unei noi fise individuale ssm , pentru acelasi angajat , pe langa datele personale ale salariatului (actualizate) , mentionarea faptului ca reprezinta o continuare a fisei(fiselor anterioare) si eventual a completarii campului "admis la locul de munca" , este necesara completarea "instructajului introductiv general si la locul de munca"? Variantele intalnite au fost : fie lasarea libera a spatiilor respective fie completarea in fisa a datelor initiale (instruirea introductiv generala si la locul de munca) , urmand sa semneze pe langa cel instruit si persoanele care au efectuat si verificat respectivele instruiri sau daca acestea nu mai sunt angajate ale firmei , sa fie inscris textul "ss indescifrabil".
Multumesc anticipat.