Hej! As vrea să demisionez de la locul de muncă actual. Însă nu sunt de acord cu preavizul de 20 de zile deoarece fix motivul demisiei este acela că sunt chemată să lucrez într-un punct de lucru prea departe de mine, pe care nu l-am acceptat. De menționat că la momentul semnării contractului de muncă se menționa că angajatorul poate chema angajații in oricare punct de lucru, însă există numai un singur astfel de punct de lucru. Este vreo variantă corectă să evit acest lucru? Cele 20 de zile funcționează că un paravan atât pentru angajator cât și angajat. Dar eu voi pierde peste 3 ore pe drum dus întors și nu voi mai avea posibilitatea să merg la interviuri pentru un nou job. Asta mă va pune în situația de a rămâne fără job pentru a putea găsi altul. Mulțumesc frumos!
Bună ziua,
Partenerul meu de viață (concubin) a obținut prin act de donație un apartament de la tatăl său. Tatăl a plătit o sumă de bani pentru acest apartament, in plus față de schimbul de proprietăți în baza căruia îl obținuse inițial, ca o diferență de valoare între cele 2 proprietăți schimbate. Tatăl îi cere fiului restituirea acelei sume de bani. Fiul, partenerul meu, nu deține această sumă dar consider că îl pot împrumuta eu. Ce fel de act trebuie realizat? Între mine și partenerul meu sau între mine și tatăl acestuia?
Nefiind căsătoriți ce mă avantajează pentru a avea o garanție a acestor bani?
Mulțumesc anticipat.
sunt un SRL - microintreprindere (neplatitoare de TVA) nou infintata. Vreau sa realizez un job (prestare servicii graphic design) catre o firma din SUA.
Pot trimite factura sub forma de INVOICE via contul personal de PayPal sau trebuie sa creez un nou cont de firma in PayPal?
Daca pot trimite o astfel de factura cum apare ea in contabilitatea firmei mele?
sunt unic asociat intr-un SRL NEPLATITOR de TVA (microintreprindere cu impozit pe venit). Ce taxe trebuie sa platesc in Romania daca prestez servicii (design grafic) catre o tara NON-UE (ca SUA)?
Exista limita de suma de plata incasata pentru serviciul prestat?
Trebuie sa indeplinesc conditii anume pentru a putea incasa aceasta plata?