avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împrumut între concubini. Bună ziua, Partenerul meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împrumut între concubini. Bună ziua, Partenerul meu de viață (concubin) a obținut prin ...

Bună ziua,
Partenerul meu de viață (concubin) a obținut prin act de donație un apartament de la tatăl său. Tatăl a plătit o sumă de bani pentru acest apartament, in plus față de schimbul de proprietăți în baza căruia îl obținuse inițial, ca o diferență de valoare între cele 2 proprietăți schimbate. Tatăl îi cere fiului restituirea acelei sume de bani. Fiul, partenerul meu, nu deține această sumă dar consider că îl pot împrumuta eu. Ce fel de act trebuie realizat? Între mine și partenerul meu sau între mine și tatăl acestuia?
Nefiind căsătoriți ce mă avantajează pentru a avea o garanție a acestor bani?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:50, 30 Ianuarie 2021
Încheiati un contract de împrumut, la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
intre dvs si concubin ca nu aveti vren raport juridic cu tatal.
Contractul trebuie sa prevada si un termen de restituire, il puteti obliga sa va returneze banii numai in termen de 3 ani de la data scadenta, altfel, dreptul dvs la actiune se prescrie.
Daca suma e mare, ii puteti pune ipoteca pe casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent, luni e primul termen diabia diabia Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, am un contract de imprumut cu tatal meu. Contractul e facut intr noi+ un martor, neautentificat, dar in care am stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Chitanta sub semnatura privata ella24 ella24 Buna ziua. Am imprumutat de la o persoana o suma de bani(mai precis 35.000 ron) si am semnat o chitanta sub semnatura privata in care ma oblig ca pana la ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta pe numele altei persoane fccv fccv Dispun de o suma de bani si doresc sa achizitionez o locuinta fara credit bancar, dar din anumitemotive am interes sa nu figurez ca si proprietar. Ce ... (vezi toată discuția)