Dispun de o suma de bani si doresc sa achizitionez o locuinta fara credit bancar, dar din anumitemotive am interes sa nu figurez ca si proprietar.
Ce variante legale sunt pentru cumpararea locuintei pe numele unei rude, dar totusi sa am oarecum garantat uzulfruct-ul si posibilitatea ca la o data ulterioara sa trec in proprietatea locuintei sau sa dispun vanzarea acesteia si sa-mi recuperez banii?
Puteti incheia in paralel cu actul autentic de dobindire a locuintei un actr secret prin care sa se ateste ca pretul a fost platit de dv. si ca sunteti adevaratul proprietar, fiind vorba de o simulatie.
Teoretic este posibil: Cumpar locuinta pe numele unui unchi, iau niste masurilegale pentru a-mi proteja investitia, fac un contract de inchiriere cu unchiul si o procura prin care pot semna orice act in numele sau legat de locuinta si primesc banii in continuare si stau in "casa mea" fara sa-l deranjez si fara sa ma deranjeze.
Puteti sa-mi detaliati procedural cum pot sa fac acest lucru si ce riscuri implica?
Da, aceasta este solutia , incheiati iin prealabil cu unchiul dvs. un contrainscris prin care sa faceti dovada ca de fapt dvs. sunteti cel care cumpara, plateste pretul si este adevaratul proprietar al locuintei. Apoi procedati la cumpararea locuintei pe numele unchiului dvs. Contrainscrisul va va servi ca proba in eventualitatea in care unchiul dvs. nu va mai recunoaste adevarata dvs. intentie , caz in care , dat fiind faptul intocmirii actului secret , actul public se va anula, urmand ca doar actul secret sa isi produca efectele .
Faceti un contract de ipoteca odata cu contractul de vanzare-cumparare, se mentioneaza ca i-ati dat credit unchiului sa cumpere locuinta. Avand ipoteca pusa, nu o poate vinde altcuiva decat grevata de ipoteca, si o puteti executa oricand doriti. Obtineti fie banii, fie - casa.
Ambele variante par sa rezolve problema. Puteti sa-mi spuneti care dintre ele este mai sigura si mai la indemana. Am dreptul de a acorda credit unchiului meu, asa procedeaza camatarii?