avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate mariatomescu

Activitate mariatomescu

Buna seara,

In situatia unui partaj voluntarj, atunci cand se aduc in discutie atat bunuri imobile commune cat si datorii comune (reprezentand credite bancare aferente bunurilor), pe ce valori se calculeaa taxe notariale? Doar pe valorile pozitive, sau si pe datorii?

Multumesc anticipat
Dar cum a putut vinde fiica mostenitoare atata timp cat nu a detinut titlul de proprietate in original? Cu ce acte a perfectat vanzarea-cumpararea la notar? Cumparatorul care s-a prezentat la poarta socrului meu spune ca va aduce actele doveditoare vanzarii.
Multumesc
Socrul meu detine in proprietate comuna cu sora sa, conform Titlului de proprietate, ca unic act, teren+constructie, in proportie de 50%-50%.
Dup ce sora a decedat, s-a succedat in drepturi fiica, ca unic mostenitor al acesteia.
De curand la poarta socrului meu s-a prezentat un domn care afirma ca a cumparat de la fiica mostenitoare jumatate din terenul curtii si din cel agricol
Este oare posibila o vanzare, fara acordul, sau participarea tuturor coproprietarilor? Mentionez ca titlul de proprietate original se afla la socrul meu, fiica mostenitoare avand cel mult o copie de pe acest.
Sotia unui prieten a plecat de acasa, in chirie la amant, cu tot cu copil, acum mai bine de jumatate de an.
Intrucat in tot acest timp, nu s-a inteles amiabil cu sotul in ceea ce priveste conditiile de divort si partaj, dar si pentru ca viata si traiul este mult mai scump fara ajutorul sotului, doamna s-a decis sa se reintoarca in locuinta familiei pentru a putea intenta divort de acolo ( dandu-si seama ca, in proces, parasirea de domiciliu nu ar avantaja-o).
Intrebarea mea este...cum poate sotul sa o impiedice sa revina in locuinta -proprietate comuna- odata ce a ales sa o paraseasca- pana la finalizarea divortului? Este oare normal ca doamna, folosindu-se bineinteles de copil, sa plece si sa vina dupa pofta inimii? Copilul poate fi intrebat cu cine vrea sa locuiasca (chiar si inainte de finalizarea divortului)? Mentionez ca relatiile intre soti sunt iremediabil vatamate, astfel incat, daca sotia se va intoarce, va trebui sa plece sotul...nemaiexistand posibilitatea ca cei doi sa poata convietui..
Răspuns la discuția Interes superior al copilului
In situatia in care parintele care suporta toate cheltuielile ar cere custodia...
Răspuns la discuția Interes superior al copilului
Copilul este campion si isi doreste cu ardoare sa continue sportul practicat, ceea ce este bine pentru el si pentru viitorul lui in cariera sportiva. Parintele care a suportat pana in acest moment toate cheltuielile din aceasta directie, daca si le asuma in continuare, ar putea beneficia de o consideratie mai mare atat din partea autoritatii tutelare cat si din partea judecatorului?
Ce inseamna mai exact interesul superior al copilului?
Spre exemplu, daca copilul a practicat pana la momentul divortului un sport de performanta, foarte costisitor, suportat doar de unul dintre parinti, acesta din urma ar putea pretinde custodia minorului, tinand seama ca celalalt parinte este dispus sa renunte la practicarea sportului de catre copil, doar pentru faptul ca nu vrea sa-si asume nicio cheltuiala?
Asadar, practicarea in continuare a acestui sport de catre copil ar putea fi inclusa in interesele superioare ale minorului?