avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotie plecata de acasa la amant se intoarce pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotie plecata de acasa la amant se intoarce pentru a intenta divort cu adresa de domicilui

Sotia unui prieten a plecat de acasa, in chirie la amant, cu tot cu copil, acum mai bine de jumatate de an.
Intrucat in tot acest timp, nu s-a inteles amiabil cu sotul in ceea ce priveste conditiile de divort si partaj, dar si pentru ca viata si traiul este mult mai scump fara ajutorul sotului, doamna s-a decis sa se reintoarca in locuinta familiei pentru a putea intenta divort de acolo ( dandu-si seama ca, in proces, parasirea de domiciliu nu ar avantaja-o).
Intrebarea mea este...cum poate sotul sa o impiedice sa revina in locuinta -proprietate comuna- odata ce a ales sa o paraseasca- pana la finalizarea divortului? Este oare normal ca doamna, folosindu-se bineinteles de copil, sa plece si sa vina dupa pofta inimii? Copilul poate fi intrebat cu cine vrea sa locuiasca (chiar si inainte de finalizarea divortului)? Mentionez ca relatiile intre soti sunt iremediabil vatamate, astfel incat, daca sotia se va intoarce, va trebui sa plece sotul...nemaiexistand posibilitatea ca cei doi sa poata convietui..
Sotul nu o poate impiedica sa revina in locuinta comuna. Sotul nu are de ce sa plece daca se intoarce inca sotia. Se pot ignora pina la finalizarea divortului si partajului. De suferit nu va avea decit copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si tutela anca.patri anca.patri Buna ziua! O amica e in plin proces de divort si doreste tutela copilului de 9 ani,inca nu s-a pronuntat nici o sentinta,nici pentru divort,nici pentru ... (vezi toată discuția)
Evacuare corinuta corinuta As dori sa aflu care sunt cond de admisibilitate a actiunii in evacuare a sotului, atat timp cat sotia a plecat o vreme de acsa, in 6 octombrie au a 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme care pot aparea in cazul unui divort Corina_1720 Corina_1720 Buna ziua, Sot si sotie urmeaza sa incheie actele de proprietate pentru un apartament luat prin \"Prima casa\".Ea a aflat acum, inainte de semnare ... (vezi toată discuția)