avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare

As dori sa aflu care sunt cond de admisibilitate a actiunii in evacuare a sotului, atat timp cat sotia a plecat o vreme de acsa, in 6 octombrie au a 2 infatisare la divort, si sotia ar vrea sa se intoarca acasa dar ar vrea sa-l evacueye.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:12, 11 Septembrie 2008
Daca nu locuieste acolo nu o puteti evacua.
Asteptati sa revina in locuinta ca sa...aveti ce evacua.
Daca vreti neaparat o asemenea actiune.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Ea vrea sa/l evacueze, nu el. El sta bine mersi in casa si ea trebuie sa doarma pe la alti
Daca este vorba despre un apartament proprietate comuna in devalamasie , proprietate comuna a celor doi soti , dobandit deci in timpul casatoriei , sotul este indreptatit sa revina in acest apartament intrucat acesta ii apartine si lui.
Daca este bun comun , atunci puteti sa i puneti in vedere sa paraseasca respectivul imobil , si in caz de refuz va adresati instantzei de judecata cu o actiune in evacuare, daca aveti intr-adevar motive intemeiate (comportament agresiv , violent etc.)
Daca este bun propriu , acesta savarseste infractiunea de tulburarere de posesie , este necesara o plangere penala prealabila introdusa la organele politiei judiciare in termen de 2 luni de la data la care dvs ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste pe faptuitor.
Succes :)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Aceste motive intemeiate care ar fi?
Daca nu e vorba de agresivitate, violenta ci doar sotia nu mai doreste sa locuiasca impreuna cu el pana la solutionarea partajului, mentionez ca este bun comun!
Va multumesc
in acest caz , din punctul meu de vedere , n-ar exista temei pentru o actiune in evacuare...
simpla dorintza a acesteia nu constituie motiv pentru admisibilitatea actiunii.
Alte motive ar exista?

Alte discuții în legătură

Evacuare sot din domiciliu pamfila pamfila sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)