avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este posibila vanzarea fara acordul celuilalt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este posibila vanzarea fara acordul celuilalt coproprietar?

Socrul meu detine in proprietate comuna cu sora sa, conform Titlului de proprietate, ca unic act, teren+constructie, in proportie de 50%-50%.
Dup ce sora a decedat, s-a succedat in drepturi fiica, ca unic mostenitor al acesteia.
De curand la poarta socrului meu s-a prezentat un domn care afirma ca a cumparat de la fiica mostenitoare jumatate din terenul curtii si din cel agricol
Este oare posibila o vanzare, fara acordul, sau participarea tuturor coproprietarilor? Mentionez ca titlul de proprietate original se afla la socrul meu, fiica mostenitoare avand cel mult o copie de pe acest.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:53, 15 Mai 2014
da, este posibil daca fiica si-a vandut drepturile sale sau cota abstracta si indiviza.
Dar cum a putut vinde fiica mostenitoare atata timp cat nu a detinut titlul de proprietate in original? Cu ce acte a perfectat vanzarea-cumpararea la notar? Cumparatorul care s-a prezentat la poarta socrului meu spune ca va aduce actele doveditoare vanzarii.
Multumesc
Depinde ce titlu e, poate a scos un duplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Matusa mea nu vrea sa-mi dea titlul de proprietate Proliviu Proliviu In titlul de proprietate, pentru casa si terenul aferent intraurban, sunt trecuti tatal meu si sora acestuia, in proprietate indiviza. Tatal meu a decedat iar ... (vezi toată discuția)
Scoatere unui duplicat de la ocpi => situatie foarte complicata cu titlu de proprietate antar antar Buna ziua Am o problema mai complexa... Este vorba de un teren agricol in Calarasi obtinut prin retrocedare pentru care s-a emis titlu de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare Niko9 Niko9 Buna ziua, Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale ... (vezi toată discuția)