avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate amazoanna1

Activitate amazoanna1

Multumesc. Probabil ca este vorba relatiile sociale, ca valori ocrotite. Intr.un caz concret, lovirile au fost intentionate, insa rezultatul mai grav (punerea in primejdie) s.a produs din culpa. Mai mult, faptuitorul a incercat sa salveze victima, care lesinase, insa, loviturile care au provocat caderea victimei cu capul de asfalt, au condus ulterior la efectuarea unei interventii chirurgicale. Astfel, urmarirea se efectueaza din oficiu, nu poate interveni impacarea, practic daca nu se poate schimba incadrarea juridica, condamnarea este sigura. Multumesc frumos.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se poate. Nu poate interveni impacarea.

Buna ziua
As dori sa va intreb daca in cazul vatamarii corporale prin punerea in primejdie a vietii persoanei (194 lit e ncp) se poate merge doar pe sesizarea din oficiu? daca da, poate interveni impacarea?
Va rog frumos, poate ma puteti ajuta si pe mine cu o informatie...In situatia in care o institutie (Spital) nu a mai reinnoit avizul CNCAN (pentru echipamente cu radiatii ionizante) din anul 2001 ce este de facut? Avizul a fost obtinut in anul 2001, in baza HG nr. 261/2001, insa nu a mai fost reinnoit ulterior intrucat persoana responsabila de SSM a considerat ca avizul are valabilitate nelimitata, nefiind necesara reinnoirea. In acest timp institutia a platit toate contributiile aferente la Casa de Pensii in baza unei copii de pe primul aviz, insa in prezent, in urma altor solicitari, CNCAN a anuntat Spitalul ca nu funtioneaza legal. In aceste conditii:
1. Se mai poate obtine un nou aviz?
2. Se poate reinnoi vechiul aviz, in conditiile in care nu a beneficiat de reinnoirile succesive prevazute de H.G. nr. 246 din 7 martie 2007, H.G. nr. 1622 din 10 decembrie 2008, H.G. nr. 1627 din 29 decembrie 2009, etc? Ce se poate face??
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2015
Intr-adevar...toata lumea este, cel mai probabil, pe Facebook....Din fericire, nu am cont de Facebook...asa ca, am sa postez aici:)
Si anul acesta s-a inregistrat o rata a promovabilitatii foarte mica la examenul de admitere in Barou; nu stiu care au fost conditiile de "sedere" in timpul examenului pentru ca anul asta nu am participat, insa observ ca situatia privind conditiile de admitere este aceeasi.
Observ ca nu este suficienta presiunea pe care o induce acest examen care se organizeaza o data pe an, la nivel national si care este destul de costisitor prin prisma taxei de participare...sa nu mai vorbesc de gradul de dificultate al intrebarilor...avand in vedere ca trebuie sa fii, totusi, bine pregatit pentru a accede in aceasta minunata profesie, insa...nu pot sa nu comentez despre plusul de dificultate/presiune/stress pe care il induce regula ca "Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte....prea multa presiune....adica ar exista posibilitatea ca un participant care raspunde corect la toate disciplinele, insa la OEPA rezolva corect doar 9 din intrebari, sa obtina un punctaj de 89 de puncte si totusi sa pice acest examen....voua vi se pare corect??? Incurcate sunt caile admiterii in profesia de avocat....
Hello, este aproape de jumatate lunii, am verificat zilnic insa tematica nu apare.