avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate Chriss14

Activitate Chriss14

Va mai rog o data, eu nu am pregatirea necesara sa inteleg acest limbaj. Compania respectiva NU va incheia niciun contract de practica cu unitatea de invatamant in cauza.

Sunt sau nu ilegale aceste "stagii de internship" ?

Care sunt procedurile unui astfel de stagiu?
Deci in concluzie, o societate privata nu are voie sa primeasca studenti la munca pe gratis DECAT daca incheie un contract cu institutia de invatamant?

In alte cuvinte, este ilegal ce se intampla la ora actuala?

Kaleidoscope Proximity (parte a Graffiti BBDO) caută Social Media Intern! Internship-ul durează 3 luni și este neplătit, însă vei avea ocazia să înveți de la cei mai buni profesioniști din domeniu. Dacă ești interesat, așteptăm CV-ul tău la ioana.andra@bbdo.ro.

Ce parere aveti de anuntul acesta?
Salut. Poti te rog frumos sa formulezi acum un raspuns si pe intelesul oamenilor de rand? :">
Buna seara.

Revin cu o alta intrebare (poate stupida), insa am inteles ca exista posibilitatea de a crea firma ca si student fara sa trebuiasca sa platesti (sau cel putin anumite taxe).

Exista asa ceva?

Multumesc
Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului de pe urma studentilor. Am cautat pe net si am descoperit Legea 72/2007, insa nu m-a lamurit complet. Cat primeste compania pentru studentii pe care ii primeste la munca pe gratis? In ce circumstante primeste banii astia?

Eu auzisem din vorba in vorba ca orice companie primeste cate 700 lei pe luna pt fiecare student practicant. As vrea sa stiu exact ce si cum, va rog frumos.

Multumesc.
Răspuns la discuția Raportarea zilelor de concediu
freeelis a scris:

Este corect cum spuneti dvs.


Deci in concluzie, nu este furaciune ce incearca ei sa faca? pentru ca una peste alta, tot ei ar fi avut sa-mi dea mie banii pe zilele ramase din 2013.. exista vreo lege care precizeaza chestia asta? cum pot sa ma apar in fata lor?
Răspuns la discuția Raportarea zilelor de concediu
Va multumesc. Intrebarea mea este urmatoarea: inteleg ca pe 2014 am avut dreptul la 4 zile de concediu, am avut 5, prin urmare sunt indreptatiti sa imi ceara suma pe acea zi. INSA zilele ramase de pe 2013 nu mi-au fost raportate si nici platite in momentul in care am incetat contractul. Nu ar fi fost normal sa mi le raporteze si implicit sa compenseze de-acolo a 5-a zi pe care am stat-o in 2014?

Bun, eu le dau banii pe a 5-a zi din 2014, insa imi dau si ei mie inapoi banii de pe zilele ramase din 2013? Va asigur ca mi-au ramas sigur zile, nu imi aduc aminte numarul, insa stiu sigur ca au ramas.

Multumesc
Răspuns la discuția Raportarea zilelor de concediu
Nu am, deoarece aceste cereri se faceau printr-o aplicatie pe reteaua interna.

Recapituland cele spuse, aveam dreptul la 21 de zile de concediu. Mi-a fost redusa una pentru ca am plecat mai devreme. Pe 2013 mi-am luat mai putine zile decat aveam, iar pe 2014 mi-am luat 5 / 4 -> ei imi cer banii pe a 5-a zi.
Răspuns la discuția Raportarea zilelor de concediu
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns.

Intr-adevar, nu mai tin minte exact cate zile de CO mi-am luat, insa stiu SIGUR ca din numarul total de zile pe care le aveam disponibile pe 2013, ramasesera 2- 3 zile pe care nu am apucat sa mi le iau.
Răspuns la discuția Raportarea zilelor de concediu
Intrebarea mea este :DE CE ?
Deoarece conform contractului trebuia sa am 21 de zile de CO, iar pe 2013 aveam disponibile 16 zile. De ce au ajuns 13?