avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Activitate Lamax

Activitate Lamax

si atunci totusi cu cat se scade pt un an de gr 2 ? nu cu 3 luni ?

Cornel Vasile a scris:

Sunt doua aspecte total diferite :
- colegul s-a referit la reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani si jumatate, in loc de 65 de ani , veti iesi la 60 ani si 6 luni (pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare)

- colega s-a referit la stagiul de cotizare care se adauga in plus la ce aveti dvs.- de exemplu, daca aveti 35 de ani de stagiu vi se mai adauga inca 5 ani,in totalveti avea 40 de ani.

Va multumesc !
d-na Claudia-Elena Mardare ( colega dv ) spune "Se castiga 3 luni la 1 an de grupa, deci 5 ani la cei 21 ani si 3 luni ai dv. " .Nu se scad 3 luni la fiecare an de grpa 2 ? ar trebui 3x21=63luni =5ani si 3 luni ?

Carp Mircea a scris:

Reducerea este de 4 ani si 6 luni, din 65.

Buna , am 21 ani 3 luni de grupa 2 ( 100% ) stagiu complet ( 35 ani ) nascut in ianuarie 1959 si as dori sa stiu cu cat mi se va reduce varsta de pensionare . Va multumesc !
Buna ziua , as dori sa stiu cand are dreptul la pensie sotia . Datele sunt urmatoare :
-nascuta in 10.12.1958
-a lucrat 27 ani si 11 luni dintre care
-14 ani conditii normalé
-10 ani si 3 zile in grupa 2
-din august 2009 pana in ianuarie 2015 a fost in pensie de boala (gr 2)
Va multumesc anticipat !
Va multumesc !
Răspuns la discuția Drept la pensie
Va multumesc !
Buna, lucrez la o int.metalurgica (otelarie) in acelasi loc de munca din 1978 si din 1 apr 2001 s-au taiat grupele. pe parcurs am fost privatizati de 2 ori dar patronii nu au dat grupe la int noastra desi la alte int ale aceleiasi firme se acorda . Va intreb daca e corect sa nu acorzi grupe la o otelarie unde cred ca se stie cum se lucreaza si de ce nu sant patronii obligati la acordarea lor ? Sau nu depinde de ei? Cum am putea sa facem sa ni se redea grupele eventual recunoasterea lor din 1 apr 2001?
Va multumesc !
Discuție Drept la pensie
Buna , as dori sa stiu cand am dreptul la pensie ,sant nascut in 12 ianuarie 1959 si pana in 1aprilie 2001 am 21ani 3luni 8zile de gr.2 cu 100% iar din 1apr 2001 pana in momentul actual am cotizatia platita.
Va multumesc !