avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate dariaconstantin

Activitate dariaconstantin

Răspuns la discuția Schimbare avocat
Nu pot sa merg personal, acum în tara. Risc sa.mi pierd locul de munca. abia după doua luni îmi dau concediu. Fiul meu are 5 ani jumătate, iar în iunie 2014 l.am văzut ultima data, atunci cand i.am spus fostei soții sa divortam. Apoi eu am mai venit în tara de atunci de 3 ori și am stat câte o,săptămâna, dar ea nu m.a lăsat sa.l vad. Mi.a facut o înregistrare audio unde se aude cel mic plângând și spunund ca nu vrea sa ma vadă...eu pana atunci ma înțelegeam foarte bine cu el, vorbeam la telefon, online, când veneam acasa era bucuros...deci nu înțeleg de ce dintr.o,data nu mai vrea sa ma vadă. Vreau sa am dreptul sa.l,vad când vin în tara, sa pot petrece timp cu el fără ca fosta sa fie cu noi, sa pot vb cu el la telefon, online etc. Înțelegerea cu fosta soție a fost următoarea: custodie comuna, ea rămâne cu un apartament mobilat complet, masina și un cont bancar decent, iar eu nu plătesc pensie alimentara. Dar acum ma trezesc, ca vrea custodie exclusiva, toate bunurile dobândite în comun si pensie. Nu vreau sa.i iau copilul, știu ca e mai bine cu ea, în toți acești ani s.a ocupat foarte bine de el (eu i.am adus banii necesari, iar ea nu a mai lucrat de când l.a născut) Dar vreau sa am dreptul sa petrec timp cu el fără ea. Ea îmi spune ca nu îmi da nimeni copilul, dacă el nu vrea sa vina? Este asa? Nu vreau sa.l traumatizez, dar sunt ferm convins ca îl minte și de asta nu mai vrea sa ma vadă.
Dar despre avocat, ce sa fac? Am timp sa iau altul și sa.mi modifice întâmpinarea făcută de primul? Cum anulez procura făcută?

Editat de moderator simonette12-motiv.pct.1.3 din Regulament
Bună ziua, sper ca cineva sa.mi dea o soluție la următoarea situatie:
Am început procesul de divorț, eu sunt plecat în străinătate și am angajat un avocat sa ma reprezinte. Am plătit 500 € și i.am făcut o procura. Am stabilit cu el ce vreau, ba chiar mi.a lăsat în scris de mana lui ce urma sa pună în întâmpinare. Acum m.am trezit ca mi.a venit acasă de la judecătorie o hârtie în care avocatul a declarat numai tâmpenii și minciuni... Nimic din ce e acolo nu e real...sunt pura ficțiune... Am prima înfățișare la sfârșitul lunii martiE. Am încercat sa.l sun, dar are în permanenta tlf închis...nu ma pot duce în tara acu, dar am vb cu un var sa ma reprezinte, adică sa fac procura pe numele sau și apoi el sa se ocupe mai departe. Va rog îmi puteți spune cum pot anula ceea ce a scris avocatul acolo? Este și un copil la mijloc, pe care nu vreau sa.l pierD. As vrea foarte mult sa știu care sunt pașii pe care tre sa.i urmez Ca sa nu pierd totul. Pt ca avocatul mi.a facut hârtia cu totul în favoarea fostei soții. aștept răspunsul dumneavoastră. Va mulțumesc mult
Răspuns la discuția Dreptul la vizita minor
Mulțumesc tuturor pt răspunsuri
Răspuns la discuția Dreptul la vizita minor
Înțelegerea noastră a fost doar verbală, am crezut ca suntem de-acord... Nu cu martori sau altceva, oricum tot ce am realizat împreună i.a rămas ei și copilului.
Ea nu știe unde lucrez și am înțeles ca ii va fi mai greu sa demonstreze....adică voi fi nevoit sa.i dau un minim de pensie. Eu as putea sa obțin în instanta dreptul de a lua copilul cu mine în afara tarii? O perioada de n^ zile pe an? Sau sa.l vad fără ca ea sa stea cu mine tot timpul vizitei? Pana acum câteva luni, am făcut parte din viata lui, am vorbit periodic, este atașat de mine și chiar dacă făcusem acel acord cu ea, eu tot o mai ajutam financiar (am toate chitanțele păstrate) și chiar ii cumpărăm băiatului haine, jucării, tab etc. Tot ce avea nevoie. Cat poate dura un astfel de proces și ce sanse am sa.mi vad copilul pana sa se termine procesul?
Bună seara, Va rog dacă ma puteți ajuta în următoarea situație: sunt divorțat, și am ajuns inițial la o înțelegere cu mama copilului meu. I.am lăsat tot ce am făcut împreună cu condiția sa nu.mi ceara pensie și sa ma lase sa.mi vad copilul când pot, eu lucrând în străinătate, măcar sa mi.l dea la telefon sau sa.l vad online și apoi când vin în tara sa pot petrece timp cu el fără probleme. I.am lăsat pe numele ei mașina și o suma de bani, iar apartament pe numele copilului, ea fiindu.i tutore. Acum, după ce a obținut toate astea, refuza sa ma lase sa vb cu copilul (minor de 5 ani) și în plus mi.a spus ca urmează sa.mi deschidă proces pentru pensie. As dori sa știu ce șanse are ea. Iar eu ce șanse as avea, dacă as deschide proces pt custodia minorului, în cazul în care eu am acum imobil proprietate personala și loc de munca stabil, iar ea nimic din toate astea, ba chiar în ultimii 6 ani nu a lucrat deloc.
Aștept răspunsul dumneavoastră,
Va mulțumesc.
Discuție Curator special
Bună seara,
Va rog, dacă puteți sa ma ajutați cu o explicație la următoarea problema: curatorul unei persoane bolnave psihic și fără discernământ, poate vinde proprietățile bolnavului lui însuși? Menționez faptul ca persoana numita curator este unul dintre moștenitori, iar ceilalți nu au nimic împotriva.
Mulțumesc
Răspuns la discuția Custodie si schimbare nume minor
este de acord sa-mi dea orice hartie vreau si sa nu mai auda nimic de noi. pot face la notar vreo hartie prin care renunta la orice drepturi si obligatii? in primul rand am nevoie sa ies cu copilul din tara si pe viitor nu stiu ce voi mai intampina. vreau sa am posibilitatea sa-l scot din tara si sa nu mai am nevoie de acordul lui la nimic in ceea ce-l priveste pe copil. cine imi poate spune cum e mai rapid?
buna seara,
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: am un copil de pana in 2 ani cu un cetatean roman, noi nefiind casatoriti. eu locuiesc in tara iar el in strainatate. Din cauza mai multor neplaceri m-am decis sa ma despart. vreau sa stiu ce sanse am sa obtin custodia copilului in cazul in care eu nu lucrez momentan, dar am o locuinta pe numele meu,iar el lucreaza in strainatate, dar nu are de moment o locuinta la numele sau. tatal copilului ma ajuta financiar cu ce poate, dar nu se implica in viata copilului,adica intr-un an de zile l-a vazut doar de cateva ori on-line doar pentru ca eu am insistat, desi sustine ca-l iubeste. eu imi doresc enorm sa faca parte din viata copilului, dar am ajuns la concluzia ca nu e bine sa-l fortez, adica se cer pensie alimentara si program de vizita. Prefer sa am custodie totala (sau cum se numeste...) sa-l trec pe numele meu si sa mi-l cresc singura. as dori sa-mi spuneti,ce sanse am sa obtin custodia si daca pot sa-l trec pe numele meu. sau ce ar fi mai bine pt copil, tatal lui nefiind un om rau,doar pasiv... singura mea teama ar fi sa nu fac o greseala atunci cand voi cere sa-mi despart definitiv copilul de tata,dar prefer sa-l cresc singura decat sa mai aiba un contact cu tatal care il va dezamagi continuu pe plan emotional.
va multumesc frumos,