avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate para15000

Activitate para15000

Am inteles ca s-a dat o ordonanta si se pot muta acum banii din pilonul 2 inapoi cum erau inainte de 2008 cand m-au obligat sa ma mut? cum se poate face? Multumesc
Se aplica CAS, CASS si absolut tot ce se aplica si pentru salarii.
Intreb pentru ca tocmai au fost in firma discutiile cu privire la trecerea contributiilor de la angajator la angajat si s-a vehiculat ideea ca in loc sa se creasca salariile cu 7% sa se acorde bonusuri in acelasi cuantum.
De asemenea umbla un zvon ca nu s-ar plati CAS la bonusuri si practic noi ca si angajati am contribui mai putin la propriile noastre pensii(angajatorul practic neplatind si banii astia).
Practic voiam sa intreb daca este adevarat sau nu si daca depinde de tipul bonusului?

Multtumesc
Stie cineva va rog daca se poate prelungi valabilitatea numerelor provizorii ale unei masini?
In caz ca da imi puteti spune exact pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a realiza acest lucru.
Multumesc
Buna ziua,

Lucrez la o firma din RO pentru un client englez. Firma din Anglia a fost cumparata de o corporatie din Japoina. Japonezii vor sa schimbe tehnologia folosita si sa mute toate operatiunile in India. Saptamana trecuta ni s-a comunicat si in unul dintre departamentele noastre oamenii au fost anuntati ca se va renunta la serviciile lor, In consecinta 9 din 12 oameni si-au dat demisia ceilalti fiind mutati pe alte proiecte.

Ei si-au dat demisia din proprie initiativa probabil pentru ca sunt profesionisti cu multi ani de experienta si le va fi usor sa plece altundeva.

Intrebarea mea este:
Daca mi se intampla si mie ce pot sa fac sa nu imi semnez demisia? Ma protejeaza legislatia actuala intr-un fel? Mie mi se pare normal sa primim niste compensatii intr-o forma sau alta.

Mentionez ca nu avem contract colectiv de munca. Avem fiecare contract individual.