avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate pab|o

Activitate pab|o

Foarte... foarte vagă formularea.
Bună ziua
Vă rog să-mi dați un sfat.
Lucrez într-o firmă unde, când m-am angajat, ierarhia era urmatoarea: eu → director departament → director firmă.
De ceva timp m-am pomenit că între mine și directorul de departament a mai apărut un post de șef mai mic. Directorul de departament pretinde să mă subordonez acestui nou „șefuleț”.
Există o fișă a postului (mi s-a dat să iau la cunoștință și să o semnez la angajare) unde este specificată clar ierarhia inițială.
Mă gândesc că organizarea ierarhică într-o firmă ține de bucătăria internă a firmei respective, dar atunci – mă întreb – de ce mai există fișa postului, Și de ce se mai semnează.
Are dreptul angajatorul să modifice organigrama după semnarea fișei postului. Să-mi impună o nouă organizare ierarhică?
Bună ziua.
Familia mea deține un teren la marginea orașului, în județul Hunedoara.
Terenul a fost luat la colectivizare. Prin anii '70 a fost instalat pe teren un stâlp de înaltă tensiune. Ne-am recăpătat terenul după 1989, dar am rămas cu ditamai stâlpul în mijlocul grădinii.
Întrebarea mea este: pot pretinde chirie distribuitorului de energie electrică?
Va multumesc pentru comentariul colorat.
Dar as dori si un sfat, daca se poate ...
Iar acuma o problema asememanatoare:

In super/hipermarketurile din oras au aparut niste baieti de la aceeasi firma de paza de care era vorba inainte (am voie sa o numesc ? imi permite politica forumului ?) aceleasi geci albastre, aceleasi cefe groase. Vreau sa iau de raft o sticla de bere sa o bag in cos si observ cu coada ochiului ca o matahala albastra ma priveste insistent cu mana fixa pe bulan.
Dar vad ca si-au pastrat vechile metehne. Langa mine o doamna mai in varsta a post poftita la control, sa-si arate continutul posetei/plasei.

Intrebarea este asemanatoare cu cea din titlul forumului: firma care asigura paza supermarketurilor are voie sa verifice prin bagajele clientilor ?
Faceţi o reclamaţie la poliţie
.
Ma indoiesc ca reclamatia la politie ar fi avut vreun succes. In unele zile chiar statea un politai impreuna cu paznicii si veghea buna desfasurare a controalelor.
Nicolaie Ciobotaru a scris:

Aveti urmatoarele posibilitati de evitare a controlului corporal:
1. Sa solicitati intrarea intro incapere special amenajata si sa raspundeti pozitiv prin executie la intrebari de genul:" Ce aveti in buzunare sau in ciorapi sau in tocul pantofului" daca vi se cere.
2. Sa abordati conducerera multinationalei sa ii comunicati ca sunteti inginer , ca nu aveti treaba cu piese care ati putea sa le luati acasa si sa va scutesca de controlul corporal pentru ca aveti o problema cu contactul direct al pazei
3. Sa propuneti control dupa metoda aerogarilor cu mijloace automate.
4. Alte solutii personale ce decurg din postarile anterioare.

Raspuns:
1. :)) Nu va suparati, dar nu pot interpreta asta decat ca o gluma.
2. Stie toata lumea ca sunt inginer. Toata lumea trebuie controlata.
3. Am propus control cu mijloace automate. Mi s-a raspuns ca nu au posibilitatea de a face asa ceva.

Am incercat sa vorbesc cu cei de la paza. Sunt niste baieti lati in spate, care nu stiu multe in afara de ce trebuie sa stie, hotarati si plini de zel. Toata lumea trebuie verificata "in afara de cei care ies cu masinile din firma" (l-am citat pe cel care s-a recomandat ca fiind sheful punctului de paza si control). Asa scrie in ROI.
Am vorbit si cu superiorul meu direct (cel care , de altfel, i-a instruit). Nu poate face nimica pentru mine, nu-mi poate face favoruri deoarece nu poate crea precedente.

Nu mai am chef de scandaluri, asa ca am decis sa-mi adun jucariile si sa plec. :P
Pai sindicat nu exista, ca doar este o multinationala ....
iar camere de supraveghere sunt instalate o gramada.
Buna ziua.

Lucrez intr-o firma multinationala unde, la terminarea programului, la iesire se practica controlul corporal. Cei care se ocupa de asta sunt o firma privata de paza si protectie. Efectiv, o persoana de la paza te ia la pipait: maini, umeri, bust, picioare. Daca te opui risti sa ti se faca referat. Vreau sa stiu daca controlul corporal este permis si in ce conditii. Mentionez ca in firma respectiva am functia de inginer.

Va rog sa-mi spuneti legile care fac posibila sau interzic cele de mai sus.
Mie personal, controlul corporal si al bagajelor mi se pare un lucru ilegal si de natura sa insulte persoana cotrolata. Din cate stiu eu acest drept il au numai organele de urmarire penala, cu ordine judecatoresti sau cu mandate de perchezitie emise de procuratura, in prezenta unui martor, se face proces verbal, etc ...

Va multumesc.
Deci sa inteleg ca modificarea programului de lucru trebuie sa se faca obligatoriu cu acordul meu ?
As mai adauga ca dupa nou program de lucru nu mai beneficiez de sporul de lucru in weekend, desi ajung la 48 de ore lucrate pe saptamana. Dar mi-a fost adaugat un fel de spor pentru lucrul in 12/24 si 12/48, care oricum este mai mic decat cat eram platit inainte pentru orele suplimentare lucrate la sfarsitul saptamanii.