Bună ziua
Vă rog să-mi dați un sfat.
Lucrez într-o firmă unde, când m-am angajat, ierarhia era urmatoarea: eu → director departament → director firmă.
De ceva timp m-am pomenit că între mine și directorul de departament a mai apărut un post de șef mai mic. Directorul de departament pretinde să mă subordonez acestui nou „șefuleț”.
Există o fișă a postului (mi s-a dat să iau la cunoștință și să o semnez la angajare) unde este specificată clar ierarhia inițială.
Mă gândesc că organizarea ierarhică într-o firmă ține de bucătăria internă a firmei respective, dar atunci – mă întreb – de ce mai există fișa postului, Și de ce se mai semnează.
Are dreptul angajatorul să modifice organigrama după semnarea fișei postului. Să-mi impună o nouă organizare ierarhică?
Codul Muncii
art.40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi: a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
.....
Nu este vaga dacă ne raportam la toate drepturile unui angajator.
Art. 278. Codul muncii
(1) Dispoziţiile prezentului cod se întregesc cu celelalte dispoziţii cuprinse în legislaţia muncii şi, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de muncă prevăzute de prezentul cod, cu dispoziţiile legislaţiei civile.
.......
Organigrama
valcris
Buna ziua. Avand in vedre faptul ca intr-o firma privata de productie sunt angajati 4 directori si sase persoane care ocupa functii de executie (de ex: ... (vezi toată discuția)