Buna ziua , am si eu o problema , lucrez la o fundatie iar in organigrama am observat ca consilierul juridic e trecut sub directorul financiar.
Adica directorul financiar este "seful" consilierului juridic.
E posibil asa ceva e vreo baza elgala care reglementeaza organigrama si pozitiile in ea, eu pe unde am mai lucrat eram subordonat directorului general , executiv, dar nu si Financiarului.
In opinia mea Financiarul , juridicul ar trebuii sa fie pe aceeasi ramura avand relatii de Egalitate si nu sa fie subordonati unul altuia.
Baza legala, codul muncii: Art. 40. - (1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea şi funcţionarea unităţii;
Cu ce va deranjeaza? In fisa postului scrie cui va subordonati.
Multumesc de raspuns , e unpic mai complicat deoarece noi avem fisa a postului facute pe anumite proiecte privind fonduri structurale.
Pe mine ma deranjeaza faptul ca eu dupa opinia mea ar fi trebuit sa fiu sub Directorul general si nu cel Financiar, pt ca nu mi se pare normal ca terminand facultati diferite sa te subordonezi unei alteia.
Asta ar insemnat pe o scara ierarhica ca Fac ASE este in varful piramidei si sub ea sa intre toate celelalte facultati nu ?
Directorul financiar face parte din conducerea unitatii, dvs. nu puteti fi la egalitate cu el numai pentru faptul ca aveti studii superioare la fel ca el.
Directorul general poate sa dea delegare de atributii . Probabil ca asa s-a intamplat si in acest caz de v-a subordonat directorului financiar, putea sa va subordoneze si unui sef de serviciu .