Sunt angajat functionar public de executie (consilier) la o institutie publica, fara nici un fel de functie sau atributii de conducere. Prin dispozitie a directorului executiv mi-au fost acordate atributii de functionar de securitate in cadrul institutiei.
Va rog sa-mi spuneti daca acest lucru este legal (corect, normal), atata timp cat art. 29 din HG 585/2002 prevede ca "Seful structurii de securitate, respectiv functionarul de securitate, este un adjunct al conducatorului persoanei juridice sau un membru al consiliului de administratie al unitatii."
DEX spune ca: "ADJÚNCT, -Ã, adjuncți, -te, adj. Care face parte din conducerea unei instituții sau a unui serviciu, având funcția imediat subordonată titularului. – Germ. Adjunkt (lat. lit. adjunctus). "
Daca nu este legal, atunci va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie.
Dupa ce directorul a dat dispozitia, fisa postului a fost completata cu atributiile respective. Eu intreb daca dispozitia este conforma cu art. 29 din HG 585/2002.
Dispozitia este conforma intrucat directorul poate delega din atributiile sale oricarui functionar subordonat. Deci, dupa parerea mea este perfect legala. Si in institutia noastra este la fel.
Cu alte cuvinte, directorul poate face orice, chiar sa incalce legea? Nu directorul trebuie sa indeplineasca aceste atributii. Sau nu inteleg eu corect: functionarul de securitate nu trebuie sa fie un adjunct al directorului? Daca nu exista functia de adjunt, exista cineva care ii tine locul directorului cand acesta lipseste, iar ala nu sunt eu. Sau doar mi-au fost acordate temporar atributiile respective (dar asta dureaza de 5 ani)?