Buna ziua.
Iata si problema mea. De cativa ani sunt angajat intr-o firma de lucru multinationala cu contract de munca pe durata nedeterminata, programul de lucru fiind de 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana.
De vreo 2 luni mi s-a schimbat programul in 12 cu 24, 12 cu 48, inclusiv in weekend. Nu mi s-a cerut sa semnez nici un act aditional la contract, modificare salariala, sau modificare in fisa postului.
Va rog sa ma lamuriti daca este legal, iar daca puteti sa justificati raspunsul.
Deci sa inteleg ca modificarea programului de lucru trebuie sa se faca obligatoriu cu acordul meu ?
As mai adauga ca dupa nou program de lucru nu mai beneficiez de sporul de lucru in weekend, desi ajung la 48 de ore lucrate pe saptamana. Dar mi-a fost adaugat un fel de spor pentru lucrul in 12/24 si 12/48, care oricum este mai mic decat cat eram platit inainte pentru orele suplimentare lucrate la sfarsitul saptamanii.
daca timpul normal de lucru este 12/24 sau 12/48, nu vei fi platit suplimentar daca zilele in care va trebui sa muncesti sunt sambata sau duminica. in lipsa unui act aditional la cim, semnat si de tine, asa cum au zis si cei de mai sus, nu este legal ca timpul tau de munca sa fie altfel impartit.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Program de munca
SilviuAil88
Poate angajatorul sa schimbe programul oricand?
In contractul actual de munca sunt mentionate 3 lucruri cu privire la programul de lucru:
1. 5 zile pe sapt ... (vezi toată discuția)
Pontaj munca in ture
oti
Postez dupa o cautare amanuntita in forum,fara succes.
Am urmatoarea speta: In cazul salariatilor care lucreaza in ture 12/24 12 /48 li se plateste spor de ... (vezi toată discuția)