Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibila inchirierea unui teren de fotbal ,proprietate publica pentru asezarea unui cort de nunta pe o parte din suprafata acestuia? Daca da, pe ce temei juridic trebuie sa te bazezi, se poate plati doar o taxa pentru folosirea spatiului public sau este neaparata nevoie de efectuarea unei licitatii in vederea inchirierii? Se pune in discutie faptul ca acesta are o alta destinatie.
Administratorul firmei B doreste ca actul sa fie considerat valabil ptr că societatea A este in insolventa, ajungandu-se in faza de valorificare a bunurilor. Daca acest contract poarta prezumtia valabilitatii, bunurile vor trece in patrimoniul firmei B care nu este in stare de insolventa, iar lichidatorul firmei A nu va mai putea continua procedura de valorificare a acestora.
Desi facturile au fost anulate de instanta, datorita faptului ca vanzarea unui imobil se face prin act autentic, administratorul a incheiat un contract de vanzare cumparare la notar, insa atunci cand s-a judecat cauza privind nulitatea vanzarii prin facturi a imobilelor, acesta nu s-a folosit de contractul de VC, nici nu a mentionat existenta acestuia. Facturile au fost facute in 2005, contractul in 2006, iar judecarea cauzei s-a facut in 2010.
Abia in 2016 administratorul a scos contractul ,despre existenta caruia nu s-a stiut nimic pana in acest moment si care nu a fost atacat in instanta.
In speta 2 societati comerciale, societatea A si societatea B, acelasi administrator. Societatea A intra in insolventa in 2007.
in anul 2005, A vinde lui B, prin facturi cateva imobile. In anul 2006 incheie contract de vanzare-cumparare la notar, privitor la aceleasi bunuri, aceleasi societati.
In 2010 lichidatorul lui A, formuleaza actiune in anularea facturilor fiscale prin care s-au vandut imobilele. Instanta admite actiunea, si dispune trecerea imobilelor in patrimoniul lui A.
In 2016, administratorul firmei B, prezinta contractul de vanzare cumparare intre A si B, si un extras de CF, in care apare ca proprietar,cu privire la aceleasi bunuri din facturi, solicitand trecerea imobilelor in patrimoniul firmei B, deoarece prin sentinta civila au fost anulate doar facturile, nu si contractul de vanzare cumparare.
Este valabil contractul de vanzare-cumparare, daca au fost anulate doar facturile fara a se face referire la acesta?
Lichidatorul judiciar considera ca bunurile apartin firmei A, datorita sentintei civile prin care facturile au fost anulate. Sunt de o alta parere, contractul de vanzare-cumparare, nefiind atacat in instanta, deoarece lichidatorul nu a stiut de existenta acestuia, nefacand adresa catre OCPI, unde firma B apare ca proprietar in baza acestui contract.
Intradevar actul poate fi atacat. Intrebarea este daca acest contract, in momentul actual este valabil, desi acele facturi care au fost anulate de catre instanta, cuprindeau aceleasi bunuri ca cele din contract. Mentionez ca in procesul care a avut ca obiect anularea facturilor, nu se face referire la acest contract, nestiindu-se de existenta lui, deoarece lichidatorul nu a facut adresa catre OCPI. Ca institutie, nu putem decide noi valabilitatea contractului, acest lucru, dupa cum bine stiti, il va decide instanta.
In speta 2 societati comerciale, societatea A si societatea B, acelasi administrator. societatea A intra in insolventa in 2007.
in anul 2005, A vinde lui B, prin facturi cateva imobile. in anul 2006 incheie contract de vanzare-cumparare la notar.
In 2010 lichidatorul judiciar al lui A, formuleaza actiune pentru anularea facturilor fiscale prin care s-au vandut imobilele. Instanta admite actiunea, si dispune trecerea imobilelor in patrimoniul lui A.
in 2016, administratorul firmei B, prezinta contractul de vanzare cumparare intre A si B, si un extras de CF, in care apare ca proprietar,cu privire la aceleasi bunuri din facturi, solicitand trecerea imobilelor in patrimoniul firmei B, deoarece prin sentinta civila au fost anulate doar facturile, nu si contractul de vanzare cumparare.
Este valabil contractul de vanzare-cumparare, daca au fost anulate doar facturile fara a se face referire la acesta?
Daca o persoana a fost doar validata in conformitate cu Legea fondului funciar, insa nu i-a fost intocmit proces verbal de punere in posesie, este obligata sau nu sa plateasca impozit ptr suprafata validata?
Decizie de invalidare a masurii acordarii de despagubiri. Cum se poate contesta?
Decizia de invalidare s/a intemeiat pe faptul ca:
1. nu s/a putut stabili suprafata reconstituita dupa autor, avand in vedere ca nu a fost inaintat niciun referat din care sa rezulte actele si suprafetele de teren reconstituite.
2. nu s/a putut stabili suprafata preluata de stat, lipsind orice acte sau mentiuni in acest sens.
3. Din cuprinsul unei sentinte rezulta ca terenul reprezentand vechiul amplasament pentru care s/a constituit prezentul dosar de despagubire se afla in domeniul privat al Primariei, nefiind solicitat de persoane.
Buna ziua. Imi poate explica si mie cum pot contesta un certificat medico-legal?Ma refer la situatia in care consider ca zilele de ingriji medicale acordate sunt putine. Am inteles ca trebuie depusa o cerere la Directorul IML/ului care a emis certificatul.