In speta 2 societati comerciale, societatea A si societatea B, acelasi administrator. Societatea A intra in insolventa in 2007.
in anul 2005, A vinde lui B, prin facturi cateva imobile. In anul 2006 incheie contract de vanzare-cumparare la notar, privitor la aceleasi bunuri, aceleasi societati.
In 2010 lichidatorul lui A, formuleaza actiune in anularea facturilor fiscale prin care s-au vandut imobilele. Instanta admite actiunea, si dispune trecerea imobilelor in patrimoniul lui A.
In 2016, administratorul firmei B, prezinta contractul de vanzare cumparare intre A si B, si un extras de CF, in care apare ca proprietar,cu privire la aceleasi bunuri din facturi, solicitand trecerea imobilelor in patrimoniul firmei B, deoarece prin sentinta civila au fost anulate doar facturile, nu si contractul de vanzare cumparare.
Este valabil contractul de vanzare-cumparare, daca au fost anulate doar facturile fara a se face referire la acesta?
Lichidatorul judiciar considera ca bunurile apartin firmei A, datorita sentintei civile prin care facturile au fost anulate. Sunt de o alta parere, contractul de vanzare-cumparare, nefiind atacat in instanta, deoarece lichidatorul nu a stiut de existenta acestuia, nefacand adresa catre OCPI, unde firma B apare ca proprietar in baza acestui contract.