Multumesc! El ma amentinta cu aceste cuvinte (iti iau copilul, te plimb prin procese, etc). Eu sunt de acord cu custodia comuna, stiu importanta pentru dezvoltarea copilului. Intrebarea mea, merg la mediator, sau imi iau un avocat sa merg in instanta? As vrea sa rezolv cu cat mai putine costuri de timp si bani....
Buna ziua,
Am un copil minor dintr-o relatie neoficializata care a durat 8 ani. Tatal a recunoscut copilul, poarta numele lui, intrucat urma sa ne casatorim, insa relatia s-a finalizat. Eu am ramas sa locuiesc cu copilul in casa in care statea si el, iar el il viziteaza si isi fac si program separat, insa doar cand vrea el, fara sa stim un program clar stabilit dinainte. Ce pot face ca sa nu fiu mereu la dispozitia programului lui? El doreste acces nelimitat, iar eu vreau sa avem ceva stabilit. Cum pot rezolva simplu?
Pot sa ma mut in alta casa impreuna cu copilul, fara ca acest lucru sa poata fi interpretat negativ in cazul unui proces cu care ma ameninta ca-mi ia copilul.
Multumesc!
Este un bloc vechi din 39 care are doua intrari/iesiri. Iesirea dinstre curte deserveste apartamentelor din demisol si a fost folosita din 1939, iar eu o folosesc din 2004. Mostenitorii unui apartament din curte ma ameninta ca imi blocheaza accesul. As vrea sa stiu daca pot fi obligata sa folosesc cealalta iesire a blocului, care e destul de greu accesibila.
Doar ma amentina ca il restrictioneaza. Poate sa faca acest lucru? Daca o iesire a blocului este prin aceasta curte?
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc la demisol ce are o iesire intr-o curte comuna cu a unei case cu 2 ap (casa are 2 proprietari diferiti). Blocul mai are o iesire. Insa aceasta iesire inspre curtea comuna cu a casei, deserveste apartamentele de la demisol.
Vreau sa stiu daca unul dintre cei doi proprietari ai casei imi poate interzice sau bloca accesul prin curte, in contiditiile in care celalalt proprietar al casei nu-mi interzice nimic.
Multumesc!
Multumesc!
Deci, acum la inscrierea la gradinita, o sa-mi ceara acest act?
Multumesc pentru suport amandurora!
Binele copilului primeaza si evident ca e de bun simt sa-l tratezi pe celalalt parinte cu respectul pe care si tu ti-l doresti...deci nu se pune problema sa nu il anunt daca plec in vacanta...
Voiam doar sa ma asigur ca, daca situatia se va schimba pe viitor, si nu ma voi mai intelege cu tatal copilui, sa nu fiu afectata de faptul ca nu am facut anumite demersuri legale acum.
Nu vad nici eu sensul de a implica o instanta atat timp cat momentan ne punem de acord in 99% din cazuri si el se implica emotional si financiar in relatia cu copilul. Nu vreau sa aflu ca, imi va dauna in viitor daca nu intrepind aceste demersuri acum. In cazul nedorit in care nu reusim sa ajungem la un acord, pot sa fac aceste demersuri la momentul respectiv, fara sa fiu dezavantajata de faptul ca nu le-as fi facut mai devreme, corect?
Multumesc! Deci nu ma expun niciunui risc daca nu cer in instanta stabilirea dominiciului la mine si program de vizite, atat timp cat noi parintii ne intelegem cu privire la program si domiciliu?
Totodata, tatal copilului imi vireaza o suma de bani stabilita de comun acord, insa nu am niciun act...
Trebuie cumva sa anunt in scris daca vreau sa plec in vacanta in tara cu copilul?
As putea si trasa la raspundere in viitor daca nu am in scris, aceste detalii?
Mentionez ca nu prevad vreo situatie conflictuala, ci doar vreau sa ma protejez.
Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu daca la despartirea de tatal copilului meu, nefiind casatoriti, insa copilul poarta numele lui de familie, trebuie sa fac vreun demers legislativ. Mentionez ca locuiesc cu copilul si tatal lui il viziteaza des. Insa as vrea sa aflu daca trebuie sa cerem custodie comuna, adica sa legalizam aceasta impartire de responsabilitate. Pot avea disficultati ulterior daca numele de familie al meu si al copilui nu coincid? Multumesc,