Locuiesc intr-un bloc la demisol ce are o iesire intr-o curte comuna cu a unei case cu 2 ap (casa are 2 proprietari diferiti). Blocul mai are o iesire. Insa aceasta iesire inspre curtea comuna cu a casei, deserveste apartamentele de la demisol.
Vreau sa stiu daca unul dintre cei doi proprietari ai casei imi poate interzice sau bloca accesul prin curte, in contiditiile in care celalalt proprietar al casei nu-mi interzice nimic.
Daca acea iesire este singura aveti drep de servitutute chiar daca curtea este propietatea celor doua ap.
Ar trebui sa ne lamuriti mai clar asupra situatiei propietatilor.
Cum se face ca blocul are o iesire in curtea lor?
Este un bloc vechi din 39 care are doua intrari/iesiri. Iesirea dinstre curte deserveste apartamentelor din demisol si a fost folosita din 1939, iar eu o folosesc din 2004. Mostenitorii unui apartament din curte ma ameninta ca imi blocheaza accesul. As vrea sa stiu daca pot fi obligata sa folosesc cealalta iesire a blocului, care e destul de greu accesibila.
Daca asa este construit blocul nu are nimeni dreptul sa va interzica accesul.
Presupun ca in '39 locuinta de la demisol era destinata servitorilor asa ca iesirea era prin spate, nu pe intrarea principala pe unde mergeau stapanii.