avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reguli curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reguli curte comuna

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc la demisol ce are o iesire intr-o curte comuna cu a unei case cu 2 ap (casa are 2 proprietari diferiti). Blocul mai are o iesire. Insa aceasta iesire inspre curtea comuna cu a casei, deserveste apartamentele de la demisol.
Vreau sa stiu daca unul dintre cei doi proprietari ai casei imi poate interzice sau bloca accesul prin curte, in contiditiile in care celalalt proprietar al casei nu-mi interzice nimic.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:11, 13 Mai 2014
Concret cum a restrictionat proprietarul accesul prin curte ?
Fiind curte comuna,legal, aceasta este accesibila tuturor locatarilor
Doar ma amentina ca il restrictioneaza. Poate sa faca acest lucru? Daca o iesire a blocului este prin aceasta curte?
Daca acea iesire este singura aveti drep de servitutute chiar daca curtea este propietatea celor doua ap.
Ar trebui sa ne lamuriti mai clar asupra situatiei propietatilor.
Cum se face ca blocul are o iesire in curtea lor?
Este un bloc vechi din 39 care are doua intrari/iesiri. Iesirea dinstre curte deserveste apartamentelor din demisol si a fost folosita din 1939, iar eu o folosesc din 2004. Mostenitorii unui apartament din curte ma ameninta ca imi blocheaza accesul. As vrea sa stiu daca pot fi obligata sa folosesc cealalta iesire a blocului, care e destul de greu accesibila.
Daca asa este construit blocul nu are nimeni dreptul sa va interzica accesul.
Presupun ca in '39 locuinta de la demisol era destinata servitorilor asa ca iesirea era prin spate, nu pe intrarea principala pe unde mergeau stapanii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde gasesc acte despre istoricul unui apartament oret20 oret20 Buna ziua, Am o mare nelamurire !!! Am mostenit un apartament intr-un bloc, construit in 1947 cu un nr. de 26 apartamente. Acest apartament este situat pe ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune spatii comune locuinta+teren alca alca Am cumparat de curand un apartament situat intr-o vila in Bucuresti, apart. format din: - ap. cu o sup. utila de 57,03 mp situat la parterul vilei + 1 ... (vezi toată discuția)
Problema legata de uscatorul de pe etaj din scara de bloc mihaela n. mihaela n. Buna ziua. Numele meu este Mihaela si am rugamintea sa ma ajutati cum sa actionez in urmatoarea situatie: sunt locatar intr-un bloc cu 15 apartamente si acum ... (vezi toată discuția)