Buna ziua.. am nevoie sa ma ajutati cu cateva informatii:
M-i sa terminat CCC si am primit actele ptr somaj de la firma unde am lucrat , doar ca nu sunt sigura daca beneficiez de el.
Cele 12 luni anterioare nasterii am lucrat din 20.04.2011-16.09.2011 la o firma iar apoi la alta firma din 23.09.2011 pana cand am nascut 28.06.2012.
in aceasta perioada am avut concediu medical 1 luna , cu probleme de sarcina, dupa care am intrat in prenatal.
De la prima firma nu mai pot lua adeverinta cu perioada cat am lucrat, de unde pot solicita o adeverinta ptr acea perioada ?
Am inteles ca pentru a beneficia de luna tatalui de concediu de crestere a copilului trebuie depusa la dosar o adeverinta de venit precum ca nu a realizat venituri in periaoada de inainte a nasterii copilului.
El este plecat de o saptamana din tara si nu pot lua eu aceasta adeverinta. Exista si alta varianta de a face dovada ?
Va multumesc
Buna ziua. am nevoie de pasii care trebuie urmati la reintoarcerea din concediul de crestere a copilului. Situatia mea este urmatoarea:
-pe data de 28 iunie copilul implineste 2 ani
- dupa legea cu o luna concediul tatalui ar trebui sa ma intorc pe 28 mai , aceasta luna noi nu o putem lua deoarece tatal nu este in tara
- firma la care am lucrat si-a inchis cele 2 puncte de vanzare pe care le avea in orasul Iasi si mi s-a spus ca trebuie sa ma duc la ei unde au sediul in Harghita deoarece ei trebuie sa faca contract de reincepere a activitatii macar pentru o zi si mai apoi actele ptr somaj.
-eu acum trebuie sa fac cererea ptr reintoarcerea la munca, dar dupa nu stiu exact ce urmeaza si aici va rog sa ma ajutati.
Va multumesc!