avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

Buna ziua.. am nevoie sa ma ajutati cu cateva informatii:
M-i sa terminat CCC si am primit actele ptr somaj de la firma unde am lucrat , doar ca nu sunt sigura daca beneficiez de el.
Cele 12 luni anterioare nasterii am lucrat din 20.04.2011-16.09.2011 la o firma iar apoi la alta firma din 23.09.2011 pana cand am nascut 28.06.2012.
in aceasta perioada am avut concediu medical 1 luna , cu probleme de sarcina, dupa care am intrat in prenatal.
De la prima firma nu mai pot lua adeverinta cu perioada cat am lucrat, de unde pot solicita o adeverinta ptr acea perioada ?

Cel mai recent răspuns: alex2302 , utilizator 13:24, 2 Iulie 2014
declaratie pe propria raspundere , facuta la un notariat .
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

2. - In cele 24 de luni nu intra lunile de concedii medicale si de CCC care nu sunt stagii de cotizare la somaj.
- De aceea trebuie mers inapoi pana se completeaza cele 12 luni necesare de stagiu de cotizare la somaj.

3. - Ar fi bine sa mergeti la Agenta de Somaj cu actele doveditoare de vechime in munca sa verifice daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
- Tot Agentia de Somaj va poate ajuta in legatura cu primul agajator, sa vada daca a depus declaratiile D112 cu stagiile de cotizare.

va multumesc mult pentru raspuns ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

informatii drept de solicitare ajutor de somaj rrramor rrramor Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns privind dreptul de a depune un dosar pentru somaj: - angajata la 11 februarie 2008 pana la 08 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de somaj? elle-elle elle-elle Am fost angajata pana la 31 august 2011. De la 1.09.2011 pana pe 30.10.2011 am beneficiat de concediu prenatal dupa care am intrat in CCC cu data de ... (vezi toată discuția)