Buna ziua.. am nevoie sa ma ajutati cu cateva informatii:
M-i sa terminat CCC si am primit actele ptr somaj de la firma unde am lucrat , doar ca nu sunt sigura daca beneficiez de el.
Cele 12 luni anterioare nasterii am lucrat din 20.04.2011-16.09.2011 la o firma iar apoi la alta firma din 23.09.2011 pana cand am nascut 28.06.2012.
in aceasta perioada am avut concediu medical 1 luna , cu probleme de sarcina, dupa care am intrat in prenatal.
De la prima firma nu mai pot lua adeverinta cu perioada cat am lucrat, de unde pot solicita o adeverinta ptr acea perioada ?
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
2. - In cele 24 de luni nu intra lunile de concedii medicale si de CCC care nu sunt stagii de cotizare la somaj.
- De aceea trebuie mers inapoi pana se completeaza cele 12 luni necesare de stagiu de cotizare la somaj.
3. - Ar fi bine sa mergeti la Agenta de Somaj cu actele doveditoare de vechime in munca sa verifice daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
- Tot Agentia de Somaj va poate ajuta in legatura cu primul agajator, sa vada daca a depus declaratiile D112 cu stagiile de cotizare.