avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate Tupolev

Activitate Tupolev

Răspuns la discuția lift bloc
ynocentta a scris:

1-Liftul reprezinta parte comuna ....


1- daca spatiul unde a fost montat liftul , este "spatiu comun" (desi aceea este casa liftului, nu spatiu comun) , asociatia cum a dat voie sa se monteze un lift "personal"... ca sa-i zic asa ?
2- cum poti negocia ceva cu cineva care detine un bun si il foloseste EXCLUSIV in interes propriu ,l-a cumparat , l-a montat , il intretine si-l repara ?
cum poti pune la plata intretinerii unui lift pe toti proprietarii , daca acestia nu au drept de folosinta ?

eu cred ca initial a fost o adunare unde s-a propus montarea liftului , s-au comunicat preturile , s-au facut niste calcule si s-au prezentat ca atare tuturor proprietarilor...acestia sigur nu au fost deacord , iar acum au pretentii ....

sa luam in calcul si varianta achizitionarii casei liftului (ca in tara asta se cumpara orice) , si atunci , sanse de a cadea la pace cu proprietarii liftului sunt zero ....
Răspuns la discuția Factura electronica
mai este muuuuuuuuuut de lucru la legea care face referire la posta electonica pe teritoriu Romaniei .

emitentul nu o sa poata dovedi ca a trimis factura in termen pe mail , ca sa-si primeasca banii in timp util . posta electronica in Romania , nu poate fi proba in instanta .
In cazul in care vor ajunge in intanta , se vor complica lucrurile si procedurile vor fi si mai ingreunate de providerii de internet , deoarece , acestia nu vor avea posibilitatea sa puna la dispozitie toate detaliile despre cursul informatiilor dintr-un PC in alt PC....decat dupa o perioada destul de lunga.
informatiile se pot optine foarte repede , dar pe cai nelegale , dar acestea nu vor fi probe in instanta.
Răspuns la discuția imputernicire cont de economii
am inteles....
este cam ricant , desi banca se afla intr-un sat si toata lumea se cunoaste cu toata lumea , ma gandesc ca , casierul, n-o fi chiar....
amicul meu a intrebat peste tot pe unde a putut , dar n-a aflat un raspuns concret , doar ca "sigur va fi executat contul" lucru care l-a pus pe ganduri ..... eu am gasit cate ceva legat de problema lui , doar ca nu am putut sa-l lamuresc , si astfel m-a facut si pe mine curios , care ar fi solutia....


ok , multumesc inca odata pentru timpul acordat .
Răspuns la discuția imputernicire cont de economii

multumesc pentru raspuns .
sa inteleg ca nu are nici un efect.
doar ca acel cont (si este gras) , are doar un singur titular , iar dupa ce trece in lumea celor drepti , ramane imputernicitul sa-l administreze si care are executie pusa pe salariu...
are timp executorul sa faca "sapaturi" si sa-l gasesasca pe imputernicit cu conturi prin banci , sau lege-i lege si nu se tocmeste ?
intrebare :

un amic este executat , i se opreste 1/3 lunar din salariu pentru un credit neachitat .
unul din parinti , i-a propus sa fie imputernicit asupra contului de economii , dar vrea sa stie ce se poate intampla referitor la executarea prin care tocmai trece ?

se poate pune poprire si pe acel cont dupa ce este gasit de executor , sau are vre-un efect executarea lui si asupra contului celor batrani ?
Răspuns la discuția Vodafone-contract
ai doar o hartie A4 pe care se specifica detalii despre fiecare contract in parte (care sunt total diferite , din punct de vedere al numarului de client si durata a contractului cat si scadenta pentru fiecare in parte)
daca renunti , nu reziliezi contractul unui abonament , vei platii numarul de luni ramase inmultite cu valoarea abonamentului.
rezilierea este cu totul alta mancare de peste.