avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imputernicire cont de economii
Discuție deschisă în Executare silită

imputernicire cont de economii

intrebare :

un amic este executat , i se opreste 1/3 lunar din salariu pentru un credit neachitat .
unul din parinti , i-a propus sa fie imputernicit asupra contului de economii , dar vrea sa stie ce se poate intampla referitor la executarea prin care tocmai trece ?

se poate pune poprire si pe acel cont dupa ce este gasit de executor , sau are vre-un efect executarea lui si asupra contului celor batrani ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:23, 23 Aprilie 2014
Nu se poate infiinta poprire pe conturile unde e doar imputernicit, ci doar pe cele unde e titular.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

multumesc pentru raspuns .
sa inteleg ca nu are nici un efect.
doar ca acel cont (si este gras) , are doar un singur titular , iar dupa ce trece in lumea celor drepti , ramane imputernicitul sa-l administreze si care are executie pusa pe salariu...
are timp executorul sa faca "sapaturi" si sa-l gasesasca pe imputernicit cu conturi prin banci , sau lege-i lege si nu se tocmeste ?
Nu cred ca ramane imputernicitul sa il administreze. Poate doar sa fie f rapid.. imediat dupa decesul titularului sau cu putin inainte daca nu se intampla prea brusc, si sa ii si retraga, altfel, daca banca afla ca titularul a decedat, blocheaza conturile si mai face operatiuni cu certificatul de calitate de mostenitor.. si nici atunci daca afla creditorii ca debitorul lor tocmai a mostenit niste bani.
am inteles....
este cam ricant , desi banca se afla intr-un sat si toata lumea se cunoaste cu toata lumea , ma gandesc ca , casierul, n-o fi chiar....
amicul meu a intrebat peste tot pe unde a putut , dar n-a aflat un raspuns concret , doar ca "sigur va fi executat contul" lucru care l-a pus pe ganduri ..... eu am gasit cate ceva legat de problema lui , doar ca nu am putut sa-l lamuresc , si astfel m-a facut si pe mine curios , care ar fi solutia....


ok , multumesc inca odata pentru timpul acordat .
Atata timp cat este imputernicit, are calitatea de a administra sa spunem acel cont, dar banii nu ii apartin pt a putea fi executati.

Apoi, imputernicirea este valabila teoretic doar in timpul vietii titularului.

Pt ca banii sa ii apartina dupa decesul titularului tb sa aiba calitatea de mostenitor al acestuia si sa dezbata succesiunea. Abia dupa aceste etape banii vor putea fi urmariti de creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent de executare firma recuperare debite liliigretz liliigretz Buna ziua, In anul 2004 am imprumutat de la banca 10.000 euro fara nici o garantie(aveam salar mare). In anul 2007 m-am imbolnavit, a trebuit sa-mi schimb ... (vezi toată discuția)
Rate la banca stancu_sergiu stancu_sergiu in 2008 am facut impreuna cu sotia un credit de nevoi personale la banca pe care l-am platit cam un an, si am renuntat deoarece ca tot s-a marit rata si nu am ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)