avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Activitate mio28

Activitate mio28

Intrebarea mea este:indemnizatia pentru crestere copil, se acorda doar daca in ultimele 12 luni,viitoarea mama, este angajata la acelasi angajator sau este ok daca are 2 angajatori?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Intabulare mansarda
E grav, nu-mi raspunde nimeni ?
Răspuns la discuția Intabulare mansarda
Va rog raspuns cu o noua problema : am finalizat constructia, am platit si toate taxele de regularizare,inclusiv la inspectoratul in constructii, dar nu am primit receptia lucrarii, deoarece nu s-a respectat planul arhitectului, in sensul ca am construit o scara exterioara ( si nu interioara ca cea de pe plan), dar am avut diriginte de santier, care pe parcurusl lucrarilor, ne-a intocmit o dispozitie de modificare a planului, in sensul ca s-a decis (impreuna cu arhitectul si ing. de constructii + dirigintele),accesul la mansarda prin aceasta scara exterioara,aceasta dispozitie nu s-a depus la primarie,in timpul lucrarilor (asa cum aflat ulterior,nimeni nu a stiut ca trebuie depusa in timpul lucrarilor), ci doar dupa finalizarea constructie, iar din acest motiv, nu primim receptia lucrarii. Intrebarea este se poate primi doar partial pe constructia mansardei si nu si pe scara exterioara?Daca ne expira AC. ce mai putem face ?Pentru aprobarea constructia scarii deja existente ce putem face?
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce acte ar fi necesare pentru intabulare mansarda, construita la casa,anul acesta; de asemenea mentionez, ca parintii sunt proprietarii casei, doar ca mansarda va fi trecuta pe numele nostru.
Buna ziua,
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, mai am cateva intrebari daca se poate sa ma lamuriti :
1. In perioada 2001-2007 - am lucrat cu 1/2 norma,ca si referent la o scoala populara de arte (in lunile scolare X - VI - 8 luni si 15 zile ) ce stagiu de cotizare am,daca am avu contract cu 1/2 norma?
2. Pensia de handicap, pe o perioada de 2 ani si 11 luni se ia in considerare ca si stagiu de cotizare?
3.La momentul actual ce stagiu de cotizare am nevoie pentru pensie la limita de varsta?
Sunt nascuta in 25.11.1950 si am un stagiu de cotizare de doar 8.5 ani, exista vreo posibilitate de a primi pensie?conform hotărârii Curţii Constituţionale nr. 680/2012, exista posibilitate de a primi o astfel de pensie, mentionez ca sunt bolnava cu inima; va multumesc anticipat pentru raspuns