Multumesc mult pentru raspuns.Conform c.pr.c. citarea prin afisare constituie procedura legala.Acelasi lucru se intampla si la comunicarea sentintei prin afisare?(constituie procedura legala si eu am termen de 15 zile de la comunicare pentru a introduce recursul?)
Buna Ziua,
Daca la primul termen nu s-a hotarat respingerea recursului ca fiind introdus tardiv(s-a dat un nou termen pentru comunicarea motivelor recursului) aceasta hotarare mai poate fi luata ,sau se judeca recursul?
va multumesc,
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar ma interesa altceva. Cel executat silit introduce contestatie la executarea silita.Pentru a se judeca procesul este OBLIGATORIE intampinarea dupa v.c.pr.civ.?
Buna ziua,
Dupa vechiul cod de procedura este obligatorie intampinarea la contestatia la executarea silita?daca da, unde.
Multumesc mult,
Buna ziua,
Ce competente mai are instanta de executarte in afara incuviintarii executarii silite. Poate judeca un proces de intoarcere a executarii silite(proces separat de contetatie la executare) chiar daca nici unul dintre parati nu se afla in circumscriptia sa?
Va multumesc!
Buna seara,
Multumesc mult pentru raspuns si fac urmatoarele precizari: obiectul litigiului il reprezinta "intoarcere executare silita".In urma unui proces am obtinut o hotarare investita cu titlu executoriu prin care o institutie de stat cu sediul in sectorul 1 a fost obligata sa-mi acorde o suma de bani.Tertul poprit (de unde s-au platit banii isi are sediul in sectorul 2).Institutia de stat a facut contestatie la executare la jud. sect.2 (la parati citand si pe tertul poprit, pentru a avea compatenta teritoriala,cred eu),si a obtinut anularea actelor de executare de pe raza sect.2.In baza acelei hotarari ,dupa 2, ani a introdus actiune tot la jud. sect.2, pentru intoarcerea executarii silite,in care parat sunt eu,cu domiciliul in Targoviste si BEJ, cu sediul in sectorul 5.Fiind un proces separat ,are competenta teritoriala jud.sect.2 sa judece procesul?Daca in procesul pin care a contestat executarea silita solicita si intoarcerea executarii silite era altceva ,jud.sect.2 avand competenta,am motivat de ce,dar acum fiind proces separat?Ne-am judecat si ne judecam dupa v.c.pr.c.,care in art.5-10,nu-i da nici-o competenta.Gresesc?Va rog, daca puteti sa-mi raspundeti si la cealalta problema referitoare la "conflictul de competenta"
Va multumesc mult,
Buna ziua,
In baza unei hotarari judecatoresti investita cu titlu executoriu,am executat silit o persoana juridica care are sediul in sestorul1,tertul poprit avand sediul in sectorul 2.Executorul judecatoresc a solicitat si obtinut incuviintarea executarii de la jud. sect.1,considerand ca este de competenta sa. Persoana juridica executata,a facut contestatie la jud.sect.2(introducand la parati si tertul poprit cu sediul in sectorul 2,pentru ca jud.sect.2 sa aiba competenta teritoeiala).Jud sect.2 in baza art.373 al.2(v.c.pr.civ.),considerand ca este de competenta sa ,a anulat toate actele de executare de pe raza sect.2.In momentul in care jud.sect.2 a stabilit ca este de competenta sa, jud.sect.1 considerand si ea ca este de competenta ei prin acordarea incuviintarii(altfel putand sa refuze acordarea incuviintarii conf. art.373^1 alin.(4)),nu s-a iscat un conflict de competente ,iar jud.sect.2 trebuia sa actioneze conform art.21(v.c.pr.civ.)?Daca da, ce trebuie sa fac eu pentru a indrepta situatia?
Va multumesc,
Daca eu ,in calitate de parat locuiesc in Targoviste, iar celalalt parat(persoana juridica ),in Bucuresti,sector 5,judecatoria sectorului2 are competenta teritoriala sa judece un proces ?daca da in ce conditii.
va multumesc mult,
daca ai apometrele in casa ,vorbesti cu administratorul si nu mai dai citiri pana ajungi la indexul pana la care ai platit.