avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate zeus72

Activitate zeus72

Buna seara, va aduc in atentie o speta: punctul de lucru unde imi desfasuram activitatea s-a desfiintat la 31.12.2014. Superiorii mei au spus ca pana la deschiderea noului punct de lucru,daca nu mai am concediu de odihna, sa imi fac cerere de concediu fara plata. Este corect si legal? Mentionez ca ptr noul punct de lucru tot eu alerg dupa toate documentele de autorizare. Din pct de vedere legal pot refuza orice serviciu daca nu sunt remunerat?
Multumesc.
Răspuns la discuția Concedierea
Buna seara, in cazul unei concedieri individuale angajatorul este obligat la trimiterea in somaj a angajatului? Este cumva obligat si la plata a trei salarii compensatorii? In ce conditii se intimpla aceste lucruri?Multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare prejudiciu
Dar in momentul in care departamentul contabilitate si superiorii ierarhici au vazut ca sunt emise acele facturi care vor fi achitate cu bilet la ordin( si facturi chiar sunt, cred ca in numar de peste 20 si cu valori mari) nu trebuia sa existe o avertizare sau o interzicere la emiterea lor? Inseamna ca si ei au trecut cu vederea pentru ca toate aceste facturi insemnau vanzare ptr firma. Nu putem considera o complicitate a tuturor persoanelor implicate faptul ca nu s-a luat nici o masura pina in momentul de fata?
Răspuns la discuția Pontaj cu zile libere lucrate
Dar daca gasesc martori care pot demonstra ca intr-adevar asa s-a lucrat? Si ma refer aici la colegii de serviciu.
In conditiile in care am lucrat toate zilele libere oficial si nu am putut trece asta in pontajul electronic din motive tehnice(programul nu permite decit pontarea a 5 zile lucratoare pe saptamana cu cite 8 ore/zi) , plus sambetele cite 4 ore, am vreo sansa sa imi recuperez banii pe zilele lucrate( este vorba de 7 ani in care am lucrat asa) sau o altfel de compensare?
Ma refer din pct. de vedere legal.
Va multumesc.
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea speta: sunt angajat al unei societati de aprox. 10 ani. In CIM este stipulat ca nu pot elibera marfa pe bilete la ordin sau file cec. In toti acesti ani, ptr bunastarea firmei si pentru a genera vanzare am apelat de citeva ori la aceste metode de plata. Este vorba de un client care a cumparat multa marfa si de fiecare data a avut acoperire la aceste bilete la ordin. Ultima data firma respectiva nu a mai putut achita integral valoarea biletelor, ramanand un rest de plata de 13.000 ron. Am fost cu biletele la judecatorie unde au fost investite cu formula executorie. Am apelat ulterior la serviciile unui executor judecatoresc dar am aflat ca ptr terenul pe care exista titlul meu executoriu mai exista inca un astfel de titlu al unei banci, la banca respectiva creanta fiind in cuantum mult mai mare. In situatia de fata stiu ca eu voi fi pe locul al doilea in conditiile in care se va vinde terenul care este executat. Intrebarea este: daca vreau sa demisionez de la acesta firma de unde lucrez, mi se poate imputa aceasta suma? Eu am o garantie constituita in valoare de aprox. jumatate din valoarea biletelor. Va rog sa imi spuneti cum pot gestiona usor si corect acesta speta.
Va multumesc.