avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate Ramona24

Activitate Ramona24

1.Se pot incheia contracte de autor(prestari servicii artistice-cantarerti pentru participare la un spectacol muzical) cu minorii direct sau cu reprezentantii lor legali ?
2.Cum se impoziteaza premiile in bani ? tot in cazul minorilor?

multumesc.
multumesc. Cand a fost depusa d220 a fost si 070. in rest nu au mai cerut nimic la finante. Nu era de obligatia lor sa iti ceara si d 600? Cum se poate proceda acum?
Daca PFA -ul a fost infiintat cu ianuarie 2015, trebuie pe anul 2015 in curs platita contributia de pensii sau in 2016 pentru 2015.
Multumesc.
Buna seara,
Exista acest tip de contract de comision? In sensul ca o persoana cauta sponsori pentru o firma, iar din sponsorizarea primita de acea firma , persoana sa primeasca un comision? Este o prestare de serviciu, dar cat de legala este?
Buna seara
multumesc Florin,
DAR pt PFA?
Buna seara,
Im puteti spune daca P.F.A-ul.(obiect de activitate -consultanta 7022) se supune noilor modificari legislative-fiscale de a avea casa de marcat si elibera bon fiscal?
Dar pentru profesia de mediator?
Va multumesc.
Buna seara,
Ce societati comericale sunt obligate la taxa pentru serviciul public de radioteleviziune.....si ce este aceasta taxa?
Conform art de mai jos legea 41/94 toate sc urile trebuie sa plateasca aceasta taxa, dar oare asa este?
(3) Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele, sucursalele, agenţiile şi reprezentanţele acestora, precum şi reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine, au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune şi o taxă pentru serviciul public de televiziune, în calitate de beneficiari ai acestor servicii. 
Multumesc.
Buna seara ,
In conf cu art. 1.1 din legea 192/2006 actualizata
(1^4) Serviciile prestate conform dispoziţiilor alin. (1) şi (1^1) sunt  gratuite, neputându-se percepe onorarii, taxe sau orice alte sume, indiferent de titlul cu care s-ar putea solicita.
nu poti percepe nicio taxa? Totusi efectuezi cheltuieli cu posta, telefoane....timpul mediatorului....nu poti incheia un contract de premediere cu partea care solicita medierea in cazul in care cealalta parte nu se prezinta...deci nu poti incepe o mediere cine ii deconteaza cheltuielile efectuate pana atunci?
multumesc.
Buna ziua,
Exista deschise axe pentru finantari nerambursabile europene pe cultura/activitati culturale?
Si pentru achizitii echipamente gen, scena , mixt de sunet lumini?
Imi puteti da un link?
Va multumesc
Buna seara.
Care sunt articolele din Codul fiscal care regelementeaza regimul PFA -impozit, cheltuieli deductibile...etc.
Multumesc.