Cand unul dintre parinti are autoritate parinteasca exclusiva asupra minorului,pentru ca acesta sa il poata lua in strainatate mai e nevoie de procura sau semnatura din partea celuilalt parinte,ca in cazul autoritatii parintesti exercitata in comun?
Buna ziua!cum se procedeaza pentru eliberarea actului de identitate a unui baietel de 14 ani cand parintii sunt divortati,iar autoritatea parinteasca este comuna?este nevoie de actele ambilor parinti?este nevoie ca mama baietelului sa se consulte cu tatal in acest sens,desi acestia nu mai tin legatura?
am citit pe net faptul ca daca nu se plateste in termen(48 de ore cam asa ceva), aceasta va creste,mai exact de la 75 lei la 150-220 lei..
am inteles..deci nu are legatura cu faptul ca a trecut un an de la data scris pe amenda iar pretul ramane acelasi fara majorari..va multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.O zi buna!
am inteles..si la ce valoare a ajuns daca initial era vorba de 75 de lei?
Eu am domiciliu undeva la tara si din cate stiu toate amenzile neplatite se adauga taxei de impozit..am avut parte de o situatie asemanatoare si amenda s-a alaturat taxei de impozit..
Mentionez ca nu lucrez iar aceasta amenda a fost data acum un an,iar astazi am aflat ca ea este stipulata la primarie..sincer,nu mai inteleg nimic..cam care ar fi valoarea ei in momentul de fata si ce se intampla mai exact daca nu o platesc?..vine la impozitul casei cumva?