avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de identitate

Buna ziua!cum se procedeaza pentru eliberarea actului de identitate a unui baietel de 14 ani cand parintii sunt divortati,iar autoritatea parinteasca este comuna?este nevoie de actele ambilor parinti?este nevoie ca mama baietelului sa se consulte cu tatal in acest sens,desi acestia nu mai tin legatura?
Cel mai recent răspuns: dianazaharia , utilizator 16:01, 19 Mai 2014
Chiar daca exercita autoritatea parinteasca incomun, minorului i s-a stabilit locuinta la unul din parinti, domiciliul va fi la acel parinte.
Nu e nevoie de acordul celuilalt si nici de actele acestuia.
Am inteles.Va multumesc pentru raspuns.O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)
Ajutor .stabilire domiciliu minor in afara tarii brokenangel brokenangel Buna ziua, Am divortat dupa 11 ani, urmeaza sa facem partajul si doresc sa ma casatoresc inafara tarii . Am un copil de 4 ani si doresc sa il iau cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)