Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in vederea identificarii unei proceduri de ridicare a popririi pe conturile bancare, cat si pe salariu (cel mai important!) - pasii pe care trebuie sa ii fac si in cat termen se poate rezolva!
Ideea este ca eu, ca si garant fidejusor, m-am pricopsit cu o poprire pe salariu si pe conturile bancare. Imobilul cu care au girat cei care nu au mai platit creditul a fost vandut la executor. Suma acopera in proportie de 90% imprumutul, iar banca a spus ca in principiu restul de 10% va fi sters.
Executorul sustine ca este nevoie de undeva cam la 10 zile pt a intra banii in conturile bancii si mai sustine ca sigur nu se va ridica poprire pana in luna noiembrie,astfel ca imi va fi poprit si urmatorul salariu,ceea ce este inacceptabil.
Ce pot face?
Dar daca dupa ce si-a incetat raporturile de munca a plecat in mediul privat unde a fost incadrata pe studii superioare, dar nu in domeniul administratie publica ci in domeniul medical,avand o functie de conducere administrativa?
-studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă în domeniul administratiei publice;
-vechime în specialitatea studiilor: minimum 1 an;
Buna ziua,
Doresc sa ma ajutati si pe mine sa interpretez o chestiune in cazul vechimii in specialitatea studiilor.
Pentru a se inscrie la un concurs in administratia locala, ca si inspector de specialitate grad II - personal contractual, nu functionar public, se cere vechime in specialitatea studiilor 1 an.
Persoana care doreste sa participe la concurs, are vechime in cadrul unei primarii 5 ani, insa pe toata aceasta perioada a fost incadrata pe studii medii, chiar daca a absolvit o facultate - administratia publica.
Mentionez ca in perioada de 5 ani cat a lucrat la primarie si a fost incadrata pe studii medii, a fost personal contractual.
Se poate considera vechime in specialitatea studiilor?
Cei care sunt responsabili cu inscrierea, spun ca nu se poate considera vechime in specialitatea studiilor intrucat nu a fost incadrata pe studii superioare cu specializarea administratie publica - asa cum reiese si din diploma de licenta.
Multumesc foarte mult! Mai sunt si alte pareri?
Paratii sunt primarul si primaria in cauza. Hotararea nu a fost atacata si este definitiva. Procesul a inceput in vara anului 2013 si s-a terminat in martie 2014. Eu m-am transferat in toamna anului 2013 la cealalta institutie.
Buna ziua,
In urma cu un an am chemat in instanta institutia publica (primarie) la care lucram in vederea acordarii sporului de confidentialitate de 15% din salariul de baza, incepand cu 2010 si in continuare.
Intre timp, m-am transferat la o alta institutie (tot primarie) prin transfer in interes de serviciu. La cateva luni dupa acest transfer, instanta mi-a dat castig de cauza si a obligat institutia sa imi plateasca sporul de confidentialitate din 2010 si in continuare.
Intrebarea este daca aceasta hotarare este opozabila si institutiei la care m-am transferat, adica daca pot solicita sporul de confidentialitate institutiei la care sunt acum, avand in vedere ca instanta a hotarat ca "obliga paratii sa plateasca reclamantului drepturile cuvenite cu titlu de spor de confidentialitate lunar de 15% din salariul de baza incepand cu 01.01.2010 si in continuare cat timp acestia se incadreaza in dispozitiile legale" ?
In cazul in care nu ii este opozabila, ce trebuie sa fac?
Va multumesc!