avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sporul de confidentialitate in cazul unui transfer in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sporul de confidentialitate in cazul unui transfer in interes de serviciu

Buna ziua,

In urma cu un an am chemat in instanta institutia publica (primarie) la care lucram in vederea acordarii sporului de confidentialitate de 15% din salariul de baza, incepand cu 2010 si in continuare.

Intre timp, m-am transferat la o alta institutie (tot primarie) prin transfer in interes de serviciu. La cateva luni dupa acest transfer, instanta mi-a dat castig de cauza si a obligat institutia sa imi plateasca sporul de confidentialitate din 2010 si in continuare.

Intrebarea este daca aceasta hotarare este opozabila si institutiei la care m-am transferat, adica daca pot solicita sporul de confidentialitate institutiei la care sunt acum, avand in vedere ca instanta a hotarat ca "obliga paratii sa plateasca reclamantului drepturile cuvenite cu titlu de spor de confidentialitate lunar de 15% din salariul de baza incepand cu 01.01.2010 si in continuare cat timp acestia se incadreaza in dispozitiile legale" ?

In cazul in care nu ii este opozabila, ce trebuie sa fac?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cocojamboemi , utilizator 13:00, 12 Mai 2014
cocojamboemi a scris:
In urma cu un an am chemat in instanta institutia publica (primarie) la care lucram in vederea acordarii sporului de confidentialitate de 15% din salariul de baza, incepand cu 2010 si in continuare.



cocojamboemi a scris:
(...) instanta a hotarat ca "obliga paratii sa plateasca reclamantului (...) ?

Întâi ați scris că ați chemat în instanță un singur pârât, iar mai apoi ați citat din soluția instanței, soluție din care rezultă că au fost mai mulți pârâți. Câți pârâți au fost în cauză, cine au fost aceștia și când a început procesul (data exactă)? Hotărârea a fost sau nu atacată cu recurs? Calea de atac este recursul dacă litigiul a fost judecat de o secție sau de un complet de contencios administrativ.
Paratii sunt primarul si primaria in cauza. Hotararea nu a fost atacata si este definitiva. Procesul a inceput in vara anului 2013 si s-a terminat in martie 2014. Eu m-am transferat in toamna anului 2013 la cealalta institutie.
Pe de o parte, hotărârea produce efecte numai între părți. Pe de altă parte, ea este opozabilă și instituției în care lucrați în prezent, însă nu în sensul extinderii efectelor sale și asupra acestei primării, ci în sensul că trebuie respectată ca atare.

Actualul angajator este străin de proces. El nu a participat la judecată și nu și-a putut prezenta propria poziție față de situația litigioasă soluționată prin hotărâre. Trebuia să vă modificați cererea de chemare în judecată și să îl chemați în judecată și pe actualul angajator. Acum trebuie să o luați de la capăt cu judecata.
Multumesc foarte mult! Mai sunt si alte pareri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare decizie retoactiv ContSters161642 ContSters161642 Sunt cercetator stiintific, iar in cadrul institutului, inca din 2009 se aplica un spor de confidentialitate in cuantum de 15% acordat in baza Legii 319/2003. ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca intre angajator si jurist oanaportar oanaportar Aceeasi situatie privind acordarea in continuare sau neacordarea din 01.01.2018 a sporului de conditii vatamatoare este si la serviciu la fratele ... (vezi toată discuția)
In nume propriu lotuss lotuss Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste ... (vezi toată discuția)