avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate ConstantinLiviu

Activitate ConstantinLiviu

Am citit si m-am lamurit. Multumesc frumos.
Buna ziua,

Am o intrebare , va rog, daca se poate sa ma ajutati. Momentan , sotia este in crestere copil 2 ani pana la data de 12 august 2017 cu cel de-al patrulea copil. A fost in crestere copil cu cel de-al treilea copil si a intrat in crestere copil cu cel de-al patrulea copil( a fost o perioada de suprapunere de 4 luni). Referitor la luna obligatorie pe care tatal trebuie sa o faca, eu nu am facut acea luna la cel de-al treilea copil si am optat pt cumularea celor 2 luni la sfarsitul perioadei celui de-al patrulea copil ( deci va fi perioada 12 iunie -12 august 2017 pe care trebuie obligatoriu sa o iau). Pe mine nu ma intereseaza sa iau acele 2 luni, deci sotia va reincepe serviciul. Acum intrebarea pe care vreau sa o pun este urmatoarea: potrivit noilor reglementari , mama care se intoarce la serviciu cu minimum 60 de zile inainte de terminarea perioadei de crestere copil de 2 ani , beneficiaza de stimulent de insertie de 531 ron pana cand copilul implineste 3 ani. In cazul meu , pot depune o cerere pt acordarea stimulentului de insertie ( avand in vedere ca sotia reincepe serviciul cu 60 de zile mai devreme) stiind ca nu stau cele 2 luni obligatorii in crestere copil? Legea imi da dreptul sau trebuie sa stau si eu ca tata in concediu crestere copil 2 luni pt a beneficia de acest stimulent? Mentionez ca sotia nu a beneficiat de stimulent de insertie.
Multumesc.
Buna ziua,

Sunt nevoit sa redeschid subiectul pe aceasta tema din urmat cauza: sotia a fost la cei care se ocupa cu preluarea dosarelor care , la randul lor au sunat pe cei de la ANPIS si ei spun ca nu se pot lua cumulat cele doua luni la sfarsitul perioadei celui de-al treilea copil deoarece interpreteaza legea in felul urmat:in art 4^1 este vorba despre perioada totala a concediilor cumulate si suprapuse. Ei , acest cuvant - suprapuse- spun ei, ca nu-mi da voie sa iau cele doua luni cumulate la sfarsitul perioadei celui de-al treilea copil . Adica , pot cumula cele doua luni doar in perioada de suprapunere, respectiv 31.dec 2013, cand s-a nascut al treilea copil, - pana la 26 iunie 2014, ultima zi din cei doi ani pt al doilea copil. E vorba de interpretarea legii sau cum? Pt ca daca ar fi asa cum spun ei , noi fiind un caz atipic, obligatoriu sotia pierde aceasta luna( ca si bani) de la al doilea copil deoarece nu se poate duce la serviciu , cu un copil sugar acasa . Astept raspuns de la dv.
Multumesc.
Am inteles.
Multumesc mult pt lamurire.
Pai sigur nu le-au citit pt ca atunci cand sotia le-a aratat acest articol au zis ca ei nu stiu de acest articol, nu au asa ceva....
Ce mai poti sa vorbesti cu un om in conditiile in care, cu aroganta iti spune ca el cunoaste toate articolele de la toate legile pe de rost( sefa de birou de la juridic din str Ion Campineanu)?. Birou juridic!!..... ori rea credinta ori semidocta...
Referitor la pct 2, aceasta sesizare nu ajunge tot la Biroul Juridic de la ei? Si sa imi spuna in scris ce au spus si verbal?
A fost sotia ieri la ei , la biroul juridic si , dupa ei , nu se pot cumula cele doua luni ale tatalui. Ce sa mai spui? no comment!!
Am inteles si va multumesc pt raspuns. Ar mai fi totusi ceva de mentionat , am uitat sa spun de prima data. Cand am facut dosarul de suprapunere pt cel de-al treilea copil in 07.01.2014 am dat si acea declaratie cum ca nu pot sa stau in crestere copil acea luna obligatorie( pt al doilea copil) . Acum , va intreb: ma afecteaza aceasta declaratie sau se poate anula?
Multumesc.
Buna ziua,

Am o intrebare , va rog : Sotia mea este in crestere copil cu cel de-al doilea copil pana la data de 26 iunie 2014. Pe data de 31 decembrie 2013 s-a nascut cel de-al treilea copil, deci pana in prezent a beneficiat pe langa indemnizatie si de suma de 600 de lei suprapunere( daca ma exprim corect). Conform legii , tatal trebuie sa stea in concediu crestere copil o luna. Acum , intrebarea mea este : aceasta luna in care trebuie sa stau eu in crestere copil pt cel de-al doilea copil o pot cumula cu luna de la cel de-al treilea copil si sa le iau deci, cumulate, la sfarsitul perioadei celui de-al treilea copil( adica undeva ca perioada 1nov- 31 decembrie 2015) sau nu se pot cumula si trebuie luate fiecare luna separat , in cadrul perioadei de 2 ani? ( asta ar insemna ca in per la cel de-al doilea copil - 26 mai- 26 iunie 2014 sa stau eu acasa in crestere copil). Va intreb deoarece sotia chiar nu poate merge la servici , deoarece al treile copil e sugar si pt a elimina aceasta ultima luna care este inevitabil concediu fara salariu.
Multumesc