avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate ClaudePH

Activitate ClaudePH

Răspuns la discuția Cine raspunde d.p.d.v legal?
Se poate intenta un proces impotriva Primariei respective unde se poate cere o despagubire?
Anii "80. Statul demolează casa și desproprietărește proprietarul de drept.

Primăria de atunci acordă drepturi bănești și imobiliare unei persoane care semnează în locul proprietarului de drept.

A cui este răspunderea din punct de vedere legal?

Ce putem face în acest caz?

Este posibil un caz de retrocedare?
Răspuns la discuția Drepturi concubini casa+teren
Dacă nu sunt de acord cu această sultă, pot împărți curtea și casa pe jumătate? Exact cum am stabilit amiabil..
Răspuns la discuția Drept lezat și retrocedare
Într-adevăr, știu că este dificilă speța mea, dar nu imposibilă.

Prin instanță...cum?
Cetățeana mea poate intenta un proces împotriva Primăriei? Până la urmă instituția statului poartă o mare parte din vină.

Ipotetic, aș putea solicita dreptul de proprietate asupra a jumătate din București. Primăria Generală a Capitalei îmi acordă acest drept? Nu cred. Cam așa e și aici, numai că Primăria din speța mea a acordat drepturi bănești și imobiliare unui terț..

Practic, altcineva a semnat în locul cetățenei mele. Ce e ăsta? Fals în acte? Uz de fals? Complicitate la fals a instituției statului?
În anul 1974, cetăţeana X şi Y, mamă şi fiică, moştenesc de la un bunic, care nu avea descendenţi, pământul acestuia sub forma unui testament. Bunicul decedează, iar acestea îşi intră în drepturi.
Cetăţeana Y (fiica) avea vârsta de 16 ani în momentul redactării testamentului (1974).
Între anii 1978 - 1980, statul român demolează casa şi preia pământul pentru a construi blocuri.
Cetăţeana Y (fiica) era în altă localitate, pentru studii.
Primăria le trimit acestora invitaţii pentru a-şi ridica despăgubirea oferită de Statul român. Invitaţiile fiicei sunt preluate de cetăţeanul Z (tatăl cetăţenei Y), iar acesta NU i le predă cetăţenei Y, ascunzându-i cu rea intenţie cele trei invitaţii timp de 20 ani.
Cetăţeanul Z, împreună cu cetăţeana X, se duc la Primărie să ridice despăgubirile aferente, iar cetăţeanul Z (tatăl) semnează în locul cetăţenei Y (fiica).
Cetăţeana Y NU a ştiut de existenţa acestor invitaţii şi era majoră la data respectivă ( avea vârsta de 20 - 22 ani).
Reprezenantul primăriei a dat, practic, suma de bani pe ochi frumoşi, pe motiv că se cunoşteau şi nu ar exista vreo problemă.
În registrul de la vremea respectivă există semnătura cetăţeanului Z ( tatăl) acolo unde trebuia să fie semnătura fiicei.

Întrebări:
Cum îşi poate revendica dreptul lezat cetăţeana Y?
Este posibilă o acțiune de retrocedare din partea cetățenei Y?

Intentează un proces de judecată Primăriei?
Răspuns la discuția Abuz de incredere?
Procura a fost semnată strict pentru reprezentarea în vederea lotizării acelui teren din comuna respectivă, în urma unei erori judiciare. S-a rezolvat problema lotizării în cele din urmă, însă amenințările sunt reale și deranjante...
Buna ziua!

In urma cu 16 ani am cumparat impreuna cu concubina o casa plus terenul aferent. Am facut impreuna imbunatatiri.
In urma unor neintelegeri, am impartit jumatatea fiecaruia in prezenta politiei din localitatea cu pricina.
Acum facem iesirea din indiviziune prin instanta. Eu am luat o camera, hol si baia construita impreuna, iar ea are celelalte doua camere plus holul aferent. Casa are doua iesiri cu holuri.
Casa are 52 mp. Expertul in constructii a spus ca nu se poate imparti casa pentru ca nu exista posibilitati, dar casa este impartita amiabil.

Cum trebuie sa procedeze instanta? Se da o despagubire, se tine cont numai de sfatul expertului sau ramane intelegerea amiabila dintre noi?
Buna ziua.

Familia X a avut 8 copii. Tatal a decedat, iar in urma decesului s-a aflat ca acesta detinea un teren in alt judet indepartat.
Cei 7 frati au convenit sa dea procuri celui de-al optulea frate ca sa ii reprezinte strict la acea primarie. Nu in alta parte!!!!!

Recent, al optulea frate, ameninta ca ii revine si restul de avere din judetul unde locuiesc ceilalti 7 frati, spunand ca a reusit sa "se asigure" ca celelalte bunuri imobile sunt "in batatura lui".

Se pot face alte smecherii cu procurile respective?
Se pot vinde, cu acele procuri, terenuri si apartamente fara ca ceilalti 7 frati sa aiba habar?
Unde se pot adresa cei 7 frati?
Da, impozitul este platit la zi.

Vom proceda intocmai.

Buna ziua!

Pe scurt: sotia mea este speriata de fratele ei pe motiv ca i-a anulat dreptul de proprietate dobandit prin testament semnat, parafat si legalizat de un notar.

In anii '80 sotia mea si tatal ei primesc mostenire lasata prin testament, în MOD EGAL, o suprafata de pamant de 10.000 mp de la un bunic pentru că l-au îngrijit până a decedat.
În anii '90, mai exact pe baza legii 18/1991 sotia mea dobandeste o adeverinta de proprietate, dupa ce tatal ei a decedat, iar mama ei a venit cu pretentii pe motiv ca e sot supravietuitor. S-a emis si titlu de proprietate unde proprietari sunt sotia mea si tatal ei.
Deci sotia mea a mostenit 5000 mp plus o parte din cea a tatalui fiind mostenitoarea de drept, impreuna cu fratele si mama.
De cativa ani incoace, fratele sotiei o tot haituieste psihic ca ii va lua partea ei de pamant (cei 5000 mp) prin orice metoda. Mai nou, acest frate i-a spus ca a anulat actul de proprietate dandu-l pierdut/ distrus in Monitorul Oficial. Sustine ca s-a scos duplicat pe numele lui.

Se poate face asa ceva?
Se poate scoate un duplicat fara a fi anuntat proprietarul din TP?
Ce riscuri sunt pentru fals in acte?
Ce putem face in situatia de fata?

Multumim!