Pe scurt: sotia mea este speriata de fratele ei pe motiv ca i-a anulat dreptul de proprietate dobandit prin testament semnat, parafat si legalizat de un notar.
In anii '80 sotia mea si tatal ei primesc mostenire lasata prin testament, în MOD EGAL, o suprafata de pamant de 10.000 mp de la un bunic pentru că l-au îngrijit până a decedat.
În anii '90, mai exact pe baza legii 18/1991 sotia mea dobandeste o adeverinta de proprietate, dupa ce tatal ei a decedat, iar mama ei a venit cu pretentii pe motiv ca e sot supravietuitor. S-a emis si titlu de proprietate unde proprietari sunt sotia mea si tatal ei.
Deci sotia mea a mostenit 5000 mp plus o parte din cea a tatalui fiind mostenitoarea de drept, impreuna cu fratele si mama.
De cativa ani incoace, fratele sotiei o tot haituieste psihic ca ii va lua partea ei de pamant (cei 5000 mp) prin orice metoda. Mai nou, acest frate i-a spus ca a anulat actul de proprietate dandu-l pierdut/ distrus in Monitorul Oficial. Sustine ca s-a scos duplicat pe numele lui.
Se poate face asa ceva?
Se poate scoate un duplicat fara a fi anuntat proprietarul din TP?
Ce riscuri sunt pentru fals in acte?
Ce putem face in situatia de fata?
Un act de proprietate poate fi anulat doar de instanta de judecata.
Asa ca fratele vorbeste prostii, nu poate anula niciun act prin Monitorul oficial.
Sotia sa solicite un extras de carte funciara pentru informare de la OCPI daca terenul are cadastru si a fost intabulat.
Daca nu este intabulati poate solicita un istoric de rol de la primarie.
Sotia plateste impozit la primarie pentru teren, are ROL deschis?