Buna ziua! Mama ar vrea să îmi facă acte pe casa. Sora mea nu are pretenții întrucât ei i-a cumpărat garsoniera pe numele ei. Exista donație cu renta viageră? Întreb in ideea că am înțeles că actul de donație poate fi atacat ulterior...și să existe cumva o înțelegere cu bani,dar nu prea mulți pt că aș vrea să evit credit bancar. Sau cum sa fac sa plătesc mamei o suma minima prin contract de vânzare? Vrem sa existe în contract o clauză cum că va locui la domiciliul respectiv. Mulțumesc anticipat!
Buna ziua! In ce conditii pot beneficia prin noua lege, de stimulent de insertie pana implineste fetita mea 3 ani? eu m-am intors la serviciu dinainte ca ea sa implineasca 1 an deci am venituri realizate.. In 3 zile fetita va implini 2 ani. Trebuie sa merg la Primarie sa depun acte/ dosar? Multumesc!
Buna ziua, in 2010 s-a bagat apa si canal pe strada. pentru racordare am platit la acea vreme taxele. De atunci pana in prezent, desi dadusem toate documentele pt contract, nu avenit sa imi monteze contoar/ ceas. Prin martie 2015 cineva de la apa nova ne-a contactat sa ne intrebe de contract, a zis ca verifica daca mai trebuie documente la dosar si nu a mai revenit. Au venit si au montat contoar in Decembrie si invoca faptul ca s-a modificat legea 50/1991 si ca trebuia sa iau eu nu stiu ce autorizatii pt racordare si montare ceas si ca or sa imi factureze 150mc (adica vreo 1050 ron) ca "daune". Le-am zis sa imi factureze servciul de montare ceas sau in fine sa scrie pe factura ce au facut nu 150 mc si nu vor. Mie mi se pare ilegal. Ma ameninta ca daca mergeam eu sa iau toate autorizatiile si aprobarile ma costa mai mult. E in regula? E legal ce fac? Cum pot proba ca nu au venit sa imi monteze ceas timp de 5 ani si ca e vina lor si nu a mea. Cica au mai incercat si alti proprietari sa ii dea in judecata si nu au avut succes... Ce pot face?
buna ziua, am dreptul de deducere impozit daca sunt parinte singur intretinator?
Multumesc frumos, dar nu inteleg daca trebuie efectiv sa incasez salariul pe o luna sau doar sa incep serviciul. Eu am optat pentru CCC de 1 an.
Buna ziua! In cazul in care tatal nu a recunoscut copilul, pentru a beneficia de stimulent de insertie trebuie sa ma intorc tot cu o luna mai devreme? Sau pot reveni doar cu cateva zile inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului? Evident, tatal daca nu a recunoscut copilil, nu isi poate lua acea luna de concediu... Stiu ca daca realizez venituri impozabile inainte de implinire 1 an (cum am optat) pot beneficia de stimulent, dar nu inteleg daca trebuie efectiv sa incasez salariul pe o luna sau doar sa incep serviciul. Multumesc!
Buna ziua! In cazul in care tatal nu a recunoscut copilul, pentru a beneficia de stimulent de insertie trebuie sa ma intorc tot cu o luna mai devreme? Sau pot reveni doar cu cateva zile inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului? Evident, tatal daca nu a recunoscut copilil, nu isi poate lua acea luna de concediu... Multumesc!
multumesc tare mult! numai bine!
Multumesc frumos pentru raspuns. Eu am depus dosarul cu o adeverinta gresita inseamna. Colega de la HR nu recunoaste ca aceasta vlaorea trebuia mentionata. Cum sa procedez pentru a obtine suma respectiva? Stiu ca nu este o valoare mare pentru unele persoane, dar eu sunt parinte unic iar orice venit are insemnatate.
Buna ziua! Am si eu o nelamurire... Pe adeverinta tip ce se completeaza pentru idemnizatie, la veniturile realizate ar trebui inclusa si valoarea bonurilor de masa? Multumesc!