avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiere stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiere stimulent de insertie

Buna ziua! In cazul in care tatal nu a recunoscut copilul, pentru a beneficia de stimulent de insertie trebuie sa ma intorc tot cu o luna mai devreme? Sau pot reveni doar cu cateva zile inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului? Evident, tatal daca nu a recunoscut copilil, nu isi poate lua acea luna de concediu... Stiu ca daca realizez venituri impozabile inainte de implinire 1 an (cum am optat) pot beneficia de stimulent, dar nu inteleg daca trebuie efectiv sa incasez salariul pe o luna sau doar sa incep serviciul. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:44, 15 Mai 2015
1. Daca pe certificatul de nastere a copilului nu se afla trecut numele tatalui atunci dvs. veti primi indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an (daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an).

2. - Daca vreti sa beneficiati de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).
- Stimulentul de insertie se primeste de la data reluarii activitatii si numai pe perioada in care aveti venituri din salarii, din indemnizatii de concediu de odihna sau concedii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminare icc/ beneficiere de stimulent insertie Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! In cazul in care tatal nu a recunoscut copilul, pentru a beneficia de stimulent de insertie trebuie sa ma intorc tot cu o luna mai devreme? Sau pot ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Oana1987Oana Oana1987Oana Buna ziua.Ma poate lamurii si pe mine cineva in legatura cu intoarcerea la munca?Am optat pentru concediu crestere copil 1 an pentru a beneficia de stimulentul ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie anamaria20210 anamaria20210 ce se intampla cu stimulentul de insertie daca tatal nu vrea sa intre in concediu de crestere copil atunci cand copilul implineste 11 luni iar mama se intoarce ... (vezi toată discuția)