avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate MateiOvidiu

Activitate MateiOvidiu

1. In Mai 2022 Am platit avansul pentru un imobil de pe SRL. Fiind o tranzactie imobiliara intre 2 firme, s-a aplicat taxare inversa, deci nu s-a platit TVA.
2. In August 2022 Am facut cerere de rambursare TVA de 16.000 lei.
3. In Septembrie 2022 Am platit restul de plata pentru imobil.
4. In Octombrie 2022 Am facut cerere de rambursare TVA de 11.000 lei.
5. In Ianuarie 2023 Am fost anuntati ca o sa fim controlati pe perioada Mai - August 2022 pentru rambursarea TVA.
6. In Februarie 2023 Ni s-a rambursat TVA-ul de 11.000 lei, fara control.
7. In Iunie 2023 s-a efectuat controlul, s-a emis raportul de inspectie fiscala, si ni s-a imputat intreaga suma TVA pe valoarea avansului, pe motiv ca administratorul societatii locuieste la aceeasi adresa.
8. In August 2023 Am facut cerere sa platim esalonat pe 12 luni si ni s-a aprobat.
9. In Septembrie 2023, Am facut contract de inchiriere intre persoana fizica, administratorul societatii si firma care detine imobilul.
10. Acum, in Februarie 2024, vrem sa solicitam ajustarea TVA-ului, deoarece destinatia imobilului s-a schimbat si produce venituri din inchiriere.
11. Practic, din cei 20 ani, perioada in care TVA-ul se ajusteaza la imobil, putem spune ca am pierdut anul 2022 intrucat nu am avut contract de inchiriere.
12. Incepand cu anul 2023, respectiv din Septembrie, s-a incheiat acel contract de inchiriere, deci are mai ramane 19 parti din 20, teoretic "curate" dpdv al TVA-ului.

Acum, intrebarile mele sunt:
1. Riscam ceva daca solicitam ajustarea TVA-ului?
2. Ar putea veni un alt control pe perioada Septembrie - Decembrie 2022, si sa dea corectie si pe restul de plata de 50%, respectiv, pe TVA-ul care nu l-am platit? Actele sunt in regula...deci nu ne e "frica" de altceva... :)
3. Este corecta logica mea cu 19/20 parti (ani)?
Bună ziua,

În primul rând, vă rog să mă scuzați dacă am postat unde nu trebuia.

Am o situație de lămurit în privința cerințelor de studii pentru posturile publice de conducere.

Am văzut mai multe anunțuri cu privire la o funcție publică de conducere unde se solicită:
- studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalent (am diplomă de licență, deci - cerință îndeplinită)
- studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administrației publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcțiilor publice (am absolvit masteratul în management, fara nici o restanță, însă nu am susținut lucrarea de dizertație din lipsă de timp dar o voi susține în septembrie)

​...întrebarea este: Întrucât din cerința standard cu privire la masterat, nu reiese că studiile de masterat sau postuniversitare, trebuie absolvite cu diplomă, dacă îmi voi depune candidatura pentru un post de conducere, cerința referitoare la studii va fi considerată acceptată? ​

Dacă răspunsul este unul negativ, doresc să-mi transmiteți și temeiul legal.

Având în vedere că zilele pentru anumite posturi vacante, sunt "numărate"... aș aprecia un răspuns concis și rapid.

Toată stima!
MMOvidiu
Buna ziua,
Am sa incerc sa fiu foarte concret si cat mai scurt posibil;

In anul 2008, am semnat pt un card de credit in valoare de 10.000 lei.

Am platit cca 2 ani de zile, o suma infima. La banca respectiva mai aveam un credit de nevoi personale la care plateam 1000lei lunar.

In 2010, mi-a scazut salariul drastic, la 700 lei (functionar public), si prin urmare am tot incercat sa ajung la o intelegere cu banca, evident ca nu s-a putut.
Prin urmare, am ramas aproximativ un an de zile, fara rate platite.

Pam! O treime din salariu, executata! In regula... Problemele mele sunt urmatoarele:
- 2008, 2009, am platit, 2010 nu, 2011, 2012, 2013, 2014 am platit, si inca platesc. De mentionat: creditul de nevoi personale l-am terminat de la inceputul anului 2013, ca executarea este de 800lei si daca sunt un matematician bun, va confesez ca numai pentru acel card de credit am platit 40.000 lei !!!
- La acest card de credit, CICA, am intarzieri de pesteeeeeeee 1500 zile ?!?!
- Cand credeam ca termin, executorul nu ma suna, nu mail, nu nimic, si aflu ca si-a oprit onorariile personale, din rata mea la banca !!! 3200 lei sunt la el in buzunar, iar eu NICI MACAR NU am terminat cu ratele, prin urmare o sa am iara penalizari ?!?!

Intrebarile mele concrete:
**Ce este de facut in privinta executorului, care s-a atins de banii mei fara instiintarea si aprobarea mea, fara justificari, de ce atat si etc?!
**Ce este de facut in privinta bancii, care mai mult ca posibil, A UITAT sa transfere banii din contul curent, in contul cu datorii , prin urmare ca eu sa peste 4 ANI INTARZIERI !!!
**La cine sa apelez? Avocat? ANPC?

Va multumesc frumos... ajutati un nevoias, fara pile, fara relatii, fara nimic...
M. Ovidiu