avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanzet

Activitate bogdanzet

Am primit raspuns oficial de la Anaf. A fost o eroare de sistem."Notificarile au fost trimise in bloc, fara a se tine cont de deta inceperii/incetarii/suspendarii activitatii.
In urma verificarilor am constatat ca ati depus corect declaratia unica, calculand contributia la sanatate la perioada pentru care ati obtinut venitul. " Deci DOAR pt lunile din contract

Multumesc, stiu asta. Am platit pentru cele 6 luni de cand a inceput contractul.
Nu mi-ati raspuns: ar trebui sa platesc si pt cele 6 luni anterioare inceperiii contractului de inchiriere?
Insasi declaratia unica prevede, la pct 2.2.2.2 “CASS =10% x nr. Luni x salariul minim.
Deci, x nr luni, adica 6 in cazul meu! De ce mi se cere x 12 luni? Aici nu pricep!

bellefille a scris:

Daca venitul din chirii ainge plafonul celor 12 salarii minime intr-un interval de timp dintr-un an ,indiferent de interval aveti obligatia sa achitati CASS.

Buna ziua,
Am un contract de inchiriere incepand cu 01 iulie 2019.
Suma incasata pe cele 6 luni depasaste plafonul de 12 salarii minime.
Stiu ca trebuie sa platesc impozit pe venit la 60% ori 10%
Intrebare : CASS se plateste pentru 12 luni, eu depasind plafonul sau doar echivalentul pt cele 6 luni ale contractului?
Fiscul zice ca indiferent de nr de luni din contract, daca depasesc plafonul se ia salariul minim ×12 luni× 10%.. Nu mi se pare normal sa platesc pt o perioada la care eu nu am avut venituri.
Multumesc
In acest caz, nu cred ca o va inregistra , tocmai pt a nu fi obligati sa-mi raspunda.
Ma evita, nu raspunde la telefon, iar la BNP lucreaza cu un notar ma vechi (mama sa) care spune ca el nu este la birou.
Buna ziua,
In urma cu ceva timp am trecut 11 loturi de teren in intravilan prin PUZ. Ramasese doar sa fac si notarea modificarii in cartea funciara. Acum am hotarat sa vand 2 loturi pt care am mers la un notar public. Acesta s-a ocupat de contractul de vanzare-cumparare dar mai intai de inregistrarea in CF a tipului de teren - intravilan.
Totodata am convenit cu notarul sa se ocupe si de notarea in CF a celor 9 loturi ramase . Am platit taxele iar dupa cateva zile am primit incheierile de la cadastru. Culmea este ca pt cele 2 loturi pe care le-am vandut rezolutia a fost ok, iar pt celelalte 9 depuse ulterior , am rimit respingere pe motivul ca au fost depuse pe cod 242 , corect fiind pe cod : 2.6.2 conf ordinului 700/2014.
Notarul da vina pe cadastru, oficiul de cadastru spune clar ca au fost depuse pe un cod/flux gresit, iar eu am pierdut banii (540 ron). Mentionez ca pt o ulterioara redepunere trebuie achitate taxele din nou.
Intrebare : de ce trebuie sa raman eu cu banii pierduti dn vina noataratului ? Cum pot recupera prejudiciul ? Cui trebuie sa ma adresez ?
Multumesc !

Buna ziua,
Am un credit garantat cu ipoteca imobiliara pe un teren proprietate. La ultima evaluare anuala a acestuia, valoarea admisa in garantie s-a subapreciat pana la 80% din valoarea initiala. De ce asa mult ? Pentru ca , pe langa pretul de piata diminuat fata de perioada accesarii creditului ( undeva la 30%), banca a intervenit a majorat si deprecierea valorii in garantie fata de valoarea de piata la terenurile extravilane la 70%.
Intrebare : avand in vedere aceasta depreciere , banca poate veni acum cu o solicitare de a mai aduce si alte bunuri in garantie ? Sau poate supune creditul la rambursare ? Daca da si eu nu doresc ( in cazul in care am) sa suplimentez garantia, se poate lega banca de alte bunuri personale? Mentionez ca nu am inregistrat restante.
Multumesc !
Atentie la oug 34/2013. Conform acestei ordonante, pajiştile pot fi incluse în intravilanul localităţilor numai cu avizul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale .
Deţinătorii de pajişti, astfel cum sunt definiţi la art. 2 lit. f), sunt obligaţi să menţină suprafaţa totală ocupată cu pajişti la 1 ianuarie 2007, aşa cum este prevăzut în primul paragraf al alin. (2) al art. 6 din Regulament, şi înregistrată în registrul agricol ca păşune/fâneaţă la acea dată, inclusiv cele aflate în administrarea ADS.(2) Suprafaţa totală de pajişti prevăzută la alin. (1) se actualizează în registrul agricol potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 98/2009.(3) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin autorităţile cu atribuţii în domeniu aflate în subordinea sa, este autoritatea competentă pentru verificarea respectării prevederilor alin. (1).
.
Discuție Oug 34/2013
Trecere teren in intravilan. Detin un teren in surafata de 10.000 mp , categoria de folosinta pasuni. Sunt persoana fizica, iar terenul figureaza doar in acte ca si pasune, in realitate fiind in devalmasie. Am respectat toate conditiile impuse in certificatul de urbanism eliberat de primaria comunei in iulie 2013, inclusiv avizarea de la mediu. Acum, la depunerea documentatiei finale pentru introducerea terenului in intravilan, primaria a descoperit ca intre timp s-a emis oug 34/2013 prin care se inerzice trecerea terenului categ pasuni in intravian. Terenul, asa zisa pasune, este ingradit, nu exista nicio pajiste, nu am animale, nu este public, comunal, etc. Ma puteti ajuta cu o solutie ?
Multumesc,