Mi s a aprobat expert contabil. Acestuia i s a admis încheierea expertizei din 2015 la zi. Ce înseamnă "la zi"??
MAMA MEA S-A PENSIONAT ACUM 4 LUNI SI A IESIT CU O PENSIE IN CUANTUM X. MENTIONEZ CA AVEA PFA, IAR LA ANAF FACEA IN FIECARE AN O ESTIMARE LA CAT AR IESI SALARIUL PENTRU A PUTEA PLATI TAXELE. IESIND LA PENSIE, ANAFUL NU A CALCULAT PANA ACUM DIFERENTA DINTRE ESTIMAREA FACUTA SI CAT A IESIT SALARIUL LUNAR PE 2016 2017. ACUM CATEVA ZILE A VENIT CALCULUL PE 2016 SI A AVUT DE ACHITAT O SUMA LA ANAF. A ACHITAT-O, DAR CEI DE LA PENSII NU VOR SA RECALCULEZE PUNCTUL DE PENSIE SI LA ACESTE DARI, DECAT PESTE 5 ANI CAND IESE DE DREPT, ACUM FIIND ANTICIPAT IESITA LA PENSIE. ESTE CORECT?
Timpul normal de lucru pentru orice bugetar, adica 8 ore pe zi, inmultite cu zilele lucratoare din luna respectiva.
Din februarie 2015 la ISU s-a modificat programul de lucru de la 24 cu 72 la 24 cu 48, rezultand foarte multe ore suplimentare. La momentula acesta calculul se face astfel; de la inceputul lunii si pana la sfarsit cei de la 8 ore fac 160, 168 etc in functie de luna, sarbatori s.a.m.d. Noi cei de la tura facem aceste in 7 sau 8 ture, iar restul sunt ore suplimentare zicem noi, doar ca cei din contabilitate spun ca din orele suplimentare se scad orele de sambata,duminica si sarbatori legale ca sunt platite cu 75% si decat ceea ce raman sunt ore suplimentare. Este corect ceea ce fac dansii? Adica dupa timpul normal de lucru eu daca mai prind 2 ture de sambata, adica 48 suplimentare,:( eu nu am ore suplimentare, ca sunt platite cu 75% ca sunt sambete si duminici.
ca sa fie pensionar trebuie sa aiba o decizie, iar la noi dureaza si 6-7 luni pana o primesti iar pensia abia dupa alte cateva luni primesti banii retroactiv.. ma intereseaza cine achita cass, impozitul etc dupa ce se incheie contractul de munca, ca angajatorul isi incheie socotelile cu angajatul iar casa de pensii nu il are ca pensionar chiar daca depune dosarul pana nu are decizia
Socrul meu a facut infarct inainte de a depune dosarul de pensie cu 2 saptamani. I s-a pus un stent la Fundeni dupa care a fost operat pt 2 bypassuri la Tg Mures si de atunci tot in concediu medical. Fiind preot, postul deja a fost scos la concurs si se trag sfori sa depuna dosarul sa se pensioneze. Intrebarea mea este urmatoarea; daca depune dosarul de pensionare si se inchide cartea de munca, mai are calitate de asigurat in cazul in care mai are nevoie de spitalizare in afara de urgenta?
Incepand cu data de 10.02.2015 dr.Raed Arafat si inspectorul general igsu au dat un ordin prin care se schimba programul de lucru de la 24 cu 72 la 24 cu 48, dar fara a se da libere sau a se plati orele suplimentare...ba mai mult, se va face o analiza la 6 luni si din orele suplimentare se va scadea perioada de concediu de odihna si suplimentar de antena. Ce putem face si cui sa ne adresam pentru a putea opri aceasta bataie de joc la adresa pompierilor si smurdului...ajungem sa lucram 250-260 de ore pe luna fara a avea libere si fara a fi platiti.#-o#-o#-o
Bunicii mele i s-a luat de catre CAP o suprafata de pamant intravilan unde exista un atelier de confectii metalice din tabla, nu constructie de caramida, boltari etc. Neavand cunostinte juridice si nestiind de legea 18/ 1991sau legea 247, nu am depus la primarie cerere de retrocedare a terenului. Tin sa mentionez ca nu stiu exact acum in ce an i s-a dat un teren "in schimb" celui luat, doar ca acel teren este pe un camp, extravilan, iar cel luat era la DN si automat intravilan. Intre timp, de ceva vreme atelierul s-a desfiintat, deci terenul este liber si doresc sa dau terenul dat de primarie si sa iau terenul de drept al bunicii.Datorita faptului ca nu am facut cererea de retrocedare atunci, sa schimbam terenurile din nou, secretara primariei sustine ca este ilegal schimbul acum. CE MA SFATUITI SA FAC SI CARE ESTE CALEA LEGALA SA REDOBANDESC TERENUL. AM ACTELE CARE ATESTA PROPIETATEA BUNICII, SUPRAFATA ETC., DOAR CA SECRETARA SUSTINE CA NU MAI E LEGAL SCHIMBUL