avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare pamant

Bunicii mele i s-a luat de catre CAP o suprafata de pamant intravilan unde exista un atelier de confectii metalice din tabla, nu constructie de caramida, boltari etc. Neavand cunostinte juridice si nestiind de legea 18/ 1991sau legea 247, nu am depus la primarie cerere de retrocedare a terenului. Tin sa mentionez ca nu stiu exact acum in ce an i s-a dat un teren "in schimb" celui luat, doar ca acel teren este pe un camp, extravilan, iar cel luat era la DN si automat intravilan. Intre timp, de ceva vreme atelierul s-a desfiintat, deci terenul este liber si doresc sa dau terenul dat de primarie si sa iau terenul de drept al bunicii.Datorita faptului ca nu am facut cererea de retrocedare atunci, sa schimbam terenurile din nou, secretara primariei sustine ca este ilegal schimbul acum. CE MA SFATUITI SA FAC SI CARE ESTE CALEA LEGALA SA REDOBANDESC TERENUL. AM ACTELE CARE ATESTA PROPIETATEA BUNICII, SUPRAFATA ETC., DOAR CA SECRETARA SUSTINE CA NU MAI E LEGAL SCHIMBUL
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:16, 15 Mai 2014
cererea de retrocedare se facea in anumit termen de mult expirat.
faptul ca nu ati cunoscut legile, nu are importanta, nu este o scuza pentru nimeni.
nu mai puteti face nimic acum. trebuia la acel moment, sa aveti grija ca terenul dat in compensare sa fie mai mare ca suprafata daca este extravilan ci nu intravilan ca cel avut. adica trebuia urmarit ca terenul primit in compensatie sa aiba aceasi valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetat penal in anul 2015- pentru asa zise retrocedare ilegala teren intravilan facuta in anii 1995-2002 telecomanda telecomanda Un prieten de familie fost primar intr-o comuna din tara in anii 1992- 2002 este chemat la politie ,parchet si DNA pentru presupuse retrocedari ilegale de ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea titlului de proprietate Elyza Bart Elyza Bart Buna seara, Bunicul meu impreuna cu un cumnat acumparat un teren de 5 iugare in anul 1922. Terenul este asezat de la soseaua DN 1 pina la calea ferata.cca ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare din anul 1954 gasit din greseala in anul 2013 in podul unei case vechi ContSters290057 ContSters290057 Mai zilele trecute am fost la tara. In podul casei am descoperit o cutie in care am gasit un ACT DE VANZARE-CUMPARARE pentru un teren intravilan situat intr-o ... (vezi toată discuția)