avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate sraul_88

Activitate sraul_88

Nu am inteles nici eu! Instanta cred ca a tinut cont ca socrul meu a facut imbunatatiri la casa si a mai construit niste camere acolo si de faptul ca tatal soacrei mele este decedat si astfel ii revine si ei parte din mostenire. Habar nu am! Mi se pare de-a dreptul strigator la cer ceea ce se intampla acolo!
Soacra mea a divortat de fostul sot, iar apoi a intentat proces de partaj. Momentan ei locuiec in casa proprietate a mamei soacrei mele. De ceva timp socrul meu si-a adus mama, dintr-un oras indepartat, sa locuiasca cu el in aceeasi camera in casa mamei soacrei mele. Ce cadru legal exista pentru a o scoate pe aceasta femeie din casa? Am mers la politie si dansii mi-au spus sa astept sa se termine partajul.
Răspuns la discuția Loviri și alte violente
Av. Moraru a scris:

Nu, daca primeste amenda penala.
I se poate aplica insa o pedeapsa complementara pe langa amenda penala ( interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat;) putin probabil.
Va pierde automat functia in cazul in care este condamnat la pedeapsa inchisorii (executare/suspendare)
Cel mai probabil datorita pericolului social redus, procurorul va dispune renuntarea la urmarirea penala - depinde de modul/imprejurarile in care s-au savarsit faptele

In cazul de față este posibil că judecătorul să-l condamne cu suspendare?
Un demnitar (viceprimar de comuna) a lovit o persoana. In urma lovirii acea persoana a scos certificat medico-legal care atestă 5-6 zile de îngrijiri medicale, și are și doi martori. Întreb, daca după proces viceprimarul primește amendă penală, îți pierde automat și funcția pe care o deține?
ca si angajat pe postul de medic veterinar, este normal din punct de vedere legal sa imi fie atribuit salariul minim pe economie?
astazi 15 mai 2014 in jurul orei10 , pe cand il asteptam pe amicul meu(martor) sa intre intr-un magazin, fiind parcat pe marginea partii carosabile cu usa usor deschisa pentru a intra aerul in masina, pe aceeasi directie de mers venea o tanara cu bicicleta. Aceasta neobservand usa deschisa a lovit-o, necazand de pe bicicleta dar julinduse putin la nivelul fetei. Intreband-o dak a patit ceva aceasta a zis ca nu si si-a continuat drumul spre casa. nedandu-mi seama de gravitatea incidentului am plecat si eu. Ulterior, in jurul orei 15 tanara s-a prezentat la spital cerand internare, iar politia s-a sesizat si m-am chemat pentru investigatii. S-au facut masuratori,am fost chemat la sediu, de unde s-a trimis dosarul spre inceperea urmaririi penale. Veau sa stiu ce pedeapsa pot lua pentru 5 zile de spitalizare?