avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri și alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri și alte violente

Un demnitar (viceprimar de comuna) a lovit o persoana. In urma lovirii acea persoana a scos certificat medico-legal care atestă 5-6 zile de îngrijiri medicale, și are și doi martori. Întreb, daca după proces viceprimarul primește amendă penală, îți pierde automat și funcția pe care o deține?
Cel mai recent răspuns: sraul_88 , utilizator 20:04, 31 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Av. Moraru a scris:

Nu, daca primeste amenda penala.
I se poate aplica insa o pedeapsa complementara pe langa amenda penala ( interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat;) putin probabil.
Va pierde automat functia in cazul in care este condamnat la pedeapsa inchisorii (executare/suspendare)
Cel mai probabil datorita pericolului social redus, procurorul va dispune renuntarea la urmarirea penala - depinde de modul/imprejurarile in care s-au savarsit faptele

In cazul de față este posibil că judecătorul să-l condamne cu suspendare?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Batut mar de 2 ori de aceasi persoana essse2003 essse2003 se intampla prima data in luna mai cand intro seara in incinta unui bar am fost lovit in frunte cu un \"box\" , am fost la urgenta si nu am scos certificat ... (vezi toată discuția)
Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente ContSters330266 ContSters330266 In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa ... (vezi toată discuția)
Am depus plângere la politie împotriva fostului partener, tatăl copilului meu, care m-a lovit peste față. ce va urma și ce pedeapsă va primi? marevna marevna Am depus plangere la politie impotriva fostului partener, (tatal copilului meu) , care m-a lovit peste fata cu dosul palmei. Doresc sa stiu ce va urma in ... (vezi toată discuția)